A főtt lencsét szűrd le, és hagyd teljesen kihűlni.
A lencsét alaposan csepegtesd le, hogy ne legyen vizes a saláta.
A paprikát és az uborkát kockázd fel apró darabokra, a lilahagymát vágd vékony szeletekre.
A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy szép legyen a saláta.
Egy nagy salátástálban keverd össze a lencsét, a paprikát, az uborkát és a lilahagymát.
A salátába adhatsz még friss petrezselymet, mentát vagy koriandert is.
Egy kisebb tálban keverd össze a balzsamecetet, az olívaolajat, a sót és a borsot, majd öntsd a salátára.
A balzsamecet mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Finoman forgasd össze a salátát az öntettel, majd szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.
Ne keverd túl a salátát, hogy a zöldségek ne törjenek össze.
Tálald azonnal, vagy hagyd a hűtőben pihenni 20-30 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A salátát a hűtőben légmentesen záródó edényben tárold.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.