A lisztet szitáld egy tálba, majd add hozzá a sót, cukrot és az élesztőt. Keverd össze alaposan.
A szitálás segít a liszt levegőssé tételében, így a tészta könnyebb lesz.
A tejet langyosítsd meg, és add hozzá a felfuttatott élesztőt a lisztes keverékhez. Keverd el jól.
Ne melegítsd túl a tejet, hogy az élesztő ne veszítse el aktivitását, optimális hőmérséklete 37°C.
Add hozzá az olívaolajat és a puha vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát, amíg sima, rugalmas állagot nem kapsz.
A tészta dagasztása során figyelj, hogy ne legyen túl ragacsos. Ha kell, adj hozzá egy kis lisztet.
Takard le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a tészta duplájára nő.
A tészta gyorsabb keléséhez tedd a tálat egy meleg, de nem forró helyre, például a sütőbe.
Amikor a tészta megkelt, oszd kisebb darabokra, formázz belőlük kis gombócokat, majd nyújtsd ki őket kör alakúra.
Ha a tészta túl ragacsos, egy kevés liszttel könnyen kezelhetővé válik.
Egy serpenyőben, közepes lángon, hevíts olajat, majd süsd a lepinjákat mindkét oldalukon 2-3 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.
A serpenyőt ne túl forróra melegítsd, hogy a lepinják szépen megpiruljanak, de belül puhák maradjanak.
Miután elkészültek, vedd ki őket, és tálald frissen, melegen.
A lepinjának frissen, melegen a legjobb az íze, de jól tárolható is egy zárt edényben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.