Forralj fel 500 ml vizet, és helyezd a szárított levendulavirágot egy teafilterbe vagy közvetlenül a teáskannába.
A levendula mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Kevesebb levendula esetén finomabb, lágyabb ízt kapsz, több levendula esetén pedig intenzívebb lesz a tea.
Öntsd le a levendulavirágot a forró vízzel, majd hagyd állni körülbelül 5-7 percig, hogy a tea megfelelően kiázzon.
Ne áztasd a teát túl sokáig, mert keserű lehet. 5-7 perc elegendő a levendula ízének kioldásához.
Szűrd le a teát, ha a levendulavirág közvetlenül a vízbe került. Ha teafiltert használtál, egyszerűen vedd ki a filtert.
A levendula tea szűrésekor használj finom szűrőt vagy gézlapot, hogy a legapróbb virágszirmok is eltávolításra kerüljenek, így elkerülheted, hogy a tea zavaros legyen.
Adj hozzá mézet, és keverd meg, hogy teljesen feloldódjon a teában.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy steviát.
Tálald a levendula teát friss citromszeletekkel díszítve. Az italt melegen vagy langyosan fogyaszd a nyugtató hatás érdekében.
A citromlé kiemeli a levendula ízét. Kísérletezhetsz más gyümölcsökkel is, például narancssal vagy lime-mal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.