Tahini citromszósz tálalva pitával és grillezett zöldségekkel

Libanoni tahini citromszósz

A libanoni tahini citromszósz a közel-keleti konyha egyik alapvető eleme, amelyet generációk óta használnak a régióban. Ez az egyszerű, mégis különleges ízvilágú szósz a tahini gazdag, szezámos ízét és a friss citromlé savasságát ötvözi. Gyakran használják meze tálak kísérőjeként, de remek választás grillezett húsok, zöldségek vagy piták mellé is. Próbáld ki ezt az autentikus receptet, hogy egy darabka Libanont varázsolj az asztalodra!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tahini
50 ml Friss citromlé
60 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
15 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát reszeld le vagy zúzd pépesre.

    A fokhagymát reszelve vagy pépesítve könnyebben eloszlik a szószban, és intenzívebb ízt ad.

    2

    Egy közepes méretű tálban keverd össze a tahinit és a citromlevet. Kezdetben sűrűbb állagot kapsz.

    A tahini és a citromlé keverésekor a szósz besűrűsödik, ez normális jelenség.

    3

    Fokozatosan add hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered, amíg krémes, sima állagot nem kapsz.

    A víz hozzáadása kulcsfontosságú a megfelelő állag eléréséhez. Fokozatosan add hozzá, és folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon.

    4

    Add hozzá a reszelt fokhagymát, a sót és az olívaolajat, majd alaposan keverd össze.

    A jó minőségű olívaolaj sokat dob az ízén. Használj extra szűz olívaolajat.

    5

    Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízeket további citromlé vagy só hozzáadásával.

    A citromlé és a só mennyisége ízlés kérdése. Kóstold meg, és add hozzá, ami hiányzik.

    6

    Tálald friss pitával, grillezett zöldségekkel vagy sült ételek mellé.

    A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Tálalás előtt keverd át.