A fokhagymát reszeld le vagy zúzd pépesre.
A fokhagymát reszelve vagy pépesítve könnyebben eloszlik a szószban, és intenzívebb ízt ad.
Egy közepes méretű tálban keverd össze a tahinit és a citromlevet. Kezdetben sűrűbb állagot kapsz.
A tahini és a citromlé keverésekor a szósz besűrűsödik, ez normális jelenség.
Fokozatosan add hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered, amíg krémes, sima állagot nem kapsz.
A víz hozzáadása kulcsfontosságú a megfelelő állag eléréséhez. Fokozatosan add hozzá, és folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, a sót és az olívaolajat, majd alaposan keverd össze.
A jó minőségű olívaolaj sokat dob az ízén. Használj extra szűz olívaolajat.
Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízeket további citromlé vagy só hozzáadásával.
A citromlé és a só mennyisége ízlés kérdése. Kóstold meg, és add hozzá, ami hiányzik.
Tálald friss pitával, grillezett zöldségekkel vagy sült ételek mellé.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.