Licsi sorbet házi készítésű frissítő desszert

Licsi sorbet

A licsi sorbet egy egzotikus és frissítő desszert, amely a licsi édes, virágos aromáját emeli ki. A licsi eredetileg Kínából származik, ahol már több mint 2000 éve termesztik, és a császári udvar egyik kedvelt csemegéje volt. Az első sorbeteket az ókori Rómában fogyasztották, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban a licsi természetes édessége és a lime savanykás frissessége tökéletes harmóniát teremt, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál licsi sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss licsi
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss lime-lé
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A licsiket hámozd meg, távolítsd el a magokat, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.

    A licsi pürésítéséhez adj egy kevés vizet, ha nehezen megy.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    Győződj meg arról, hogy a cukor teljesen feloldódott, mielőtt leveszed a tűzről.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a licsipürét és a lime levet.

    A lime leve kiemeli a licsi édes ízét.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edényben gyorsabban fagy a sorbet.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ne hagyd ki az átkeverést, mert különben jégkristályos lesz a sorbet.

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és néhány egész licsivel.

    A tálalásnál használhatsz licsi szirupot is a még intenzívebb ízélményért.