A licsiket hámozd meg, távolítsd el a magokat, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.
A licsi pürésítéséhez adj egy kevés vizet, ha nehezen megy.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Győződj meg arról, hogy a cukor teljesen feloldódott, mielőtt leveszed a tűzről.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a licsipürét és a lime levet.
A lime leve kiemeli a licsi édes ízét.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edényben gyorsabban fagy a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ne hagyd ki az átkeverést, mert különben jégkristályos lesz a sorbet.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és néhány egész licsivel.
A tálalásnál használhatsz licsi szirupot is a még intenzívebb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.