Frissen sült licsis cupcake

Licsis Cupcake

A licsis cupcake egy különleges, egzotikus édesség, amely az ázsiai konyha inspirációjára született. A licsi édes, zamatos íze tökéletesen harmonizál a puha tésztával, míg a tejszínes hab könnyedséget ad a süteménynek. Ez a cupcake ideális választás nyári összejövetelekre, piknikekre vagy bármilyen alkalomra, amikor valami frissítő édességre vágyunk. Az eredeti licsi gyümölcs Délkelet-Ázsiából származik, és már évszázadok óta kedvelt alapanyag az ázsiai desszertekben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
150 g Licsi (friss vagy konzerv)
100 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a cupcake-ek szépen megemelkedjenek.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.

    A tojásokat érdemes kicsit habosra verni, hogy a cupcake-ek könnyebbek legyenek.

    4

    A licsiket aprítsd fel kis darabokra, majd keverd a tésztához.

    A licsiket ne aprítsd túl kicsire, hogy a darabok érezhetőek legyenek a cupcake-ben.

    5

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók el nem tűnnek.

    6

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    Ha túltöltöd a formákat, a tészta kifolyhat sütés közben.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért figyelj a cupcake-ekre, és végezz fogpiszkáló tesztet.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.

    Ha a cupcake-ek még melegek, a krém megolvadhat.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot, hogy könnyű krémet kapj.

    A tejszínt hidegen verd habbá, hogy könnyebben felverődjön. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós a krém.

    10

    A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd egy-egy licsi darabbal.

    A habzsák segítségével szebb és egyenletesebb díszítést érhetsz el.