Licsis joghurt fagylalt friss licsivel tálalva

Licsis joghurt fagylalt

A licsi egy egzotikus gyümölcs, amely Délkelet-Ázsiából származik, és különleges aromájával régóta kedvelt a desszertekben. A joghurtos fagylalt készítése a mediterrán és ázsiai konyhában is népszerű, mivel krémes állagot ad hozzáadott tejszín nélkül is. Ez a licsis joghurt fagylalt a gyümölcs természetes édességét és a joghurt frissítő savasságát kombinálja, így egy könnyed, nyári hűsítő desszertet eredményez. Ha szereted az egzotikus ízeket és az egészségesebb fagylaltokat, ezt mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss licsi
250 ml Görög joghurt
200 ml Tejszín
60 g Méz
50 g Kristálycukor
10 ml Citromlé
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A licsiket hámozd meg, távolítsd el a magokat, majd aprítsd fel kisebb darabokra.

    A licsi hámozásához érdemes egy kis kést használni, de vigyázz, hogy ne sértsd meg a gyümölcshúst.

    2

    Egy turmixgépben pürésítsd a licsit a citromlével, majd szűrd át egy finom szűrőn, hogy a rostok ne kerüljenek a fagylaltba.

    A szűrés elengedhetetlen a sima, krémes állag eléréséhez. Ha nincs finom szűrőd, használhatsz tüll anyagot is.

    3

    Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a tejszínt, a mézet és a cukrot, majd add hozzá a licsipürét és a vanília kivonatot.

    Használj jó minőségű görög joghurtot a legjobb ízélményért. A méz és a cukor mennyiségét ízlés szerint állíthatod.

    4

    Hagyd a keveréket a hűtőben pihenni legalább egy órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez a lépés fontos az ízek összeéréséhez, de ha nincs időd, ezt a lépést ki is hagyhatod.

    5

    Öntsd a lehűlt keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A fagylaltgép használata előtt győződj meg arról, hogy a tartály megfelelően le van hűtve.

    6

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy megakadályozd a jégkristályok kialakulását.

    A rendszeres keveréssel elkerülheted a jégkristályok kialakulását, így a fagylalt krémesebb lesz.

    7

    Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), tálald friss licsiszemekkel vagy egy kevés mézzel meglocsolva.

    A tálalás előtt pár perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy könnyebben adagolható legyen.