Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízt adó saponinokat.
A tofut vágd kockákra, és pirítsd aranybarnára olívaolajon egy serpenyőben. Tedd félre.
A tofu pirítás előtt nyomkodd ki, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, így ropogósabb lesz. Használhatsz papírtörlőt a felesleges víz eltávolítására.
A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg olívaolajon egy közepes lángon melegített serpenyőben.
A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak.
Add hozzá a curryporral fűszerezett kókusztejet a hagymákhoz, majd főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A currypor mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kis chiliport is.
Facsard bele a lime levét, és keverd hozzá a már előkészített quinoát. Ízesítsd sóval és borssal.
A lime levét frissen facsard, hogy a legintenzívebb ízt kapd.
Add a pirított tofut a curry quinoa keverékhez, majd az egészet alaposan forgasd össze.
Óvatosan forgasd össze a tofut a quinoával, hogy ne törjön össze.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és pirított szezámmaggal.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.