Lime-os curry quinoa tofuval

Lime-os curry quinoa tofuval

A lime-os curry quinoa tofuval egy különleges, tápláló fogás, amely a quinoa könnyedségét ötvözi a kókusztej krémes textúrájával és a lime frissességével. A tofu gazdag ízvilágot kölcsönöz az ételnek, míg a koriander és a szezámmag izgalmas textúrát ad hozzá. Ez az étel tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy ebédhez, amely tele van tápanyagokkal és finom ízekkel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Quinoa
300 g Tofu
400 ml Kókusztej
2 tk. Currypor
1 db Lime
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
20 ml Olívaolaj
15 g Pirított szezámmag
10 g Friss koriander
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.

    A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízt adó saponinokat.

    2

    A tofut vágd kockákra, és pirítsd aranybarnára olívaolajon egy serpenyőben. Tedd félre.

    A tofu pirítás előtt nyomkodd ki, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, így ropogósabb lesz. Használhatsz papírtörlőt a felesleges víz eltávolítására.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg olívaolajon egy közepes lángon melegített serpenyőben.

    A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak.

    4

    Add hozzá a curryporral fűszerezett kókusztejet a hagymákhoz, majd főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A currypor mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kis chiliport is.

    5

    Facsard bele a lime levét, és keverd hozzá a már előkészített quinoát. Ízesítsd sóval és borssal.

    A lime levét frissen facsard, hogy a legintenzívebb ízt kapd.

    6

    Add a pirított tofut a curry quinoa keverékhez, majd az egészet alaposan forgasd össze.

    Óvatosan forgasd össze a tofut a quinoával, hogy ne törjön össze.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és pirított szezámmaggal.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze.