Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd kihűlni.
A quinoa főzéséhez adj egy csipet sót a vízhez. A kihűlt quinoát villával lazítsd fel, hogy ne legyen csomós.
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel vékony szeletekre. A koktélparadicsomokat vágd félbe.
Az avokádót locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. A koktélparadicsomok helyett használhatsz más zöldségeket is, például uborkát vagy paprikát.
A rukkolaleveleket rendezd el egy nagy tál alján, majd halmozd rá a főtt quinoát.
A rukkolát alaposan mosd meg és szárítsd meg, hogy ne legyen vizes a saláta. Ha nincs rukkolád, használhatsz más salátaleveleket is.
Helyezd el a rukkolán az avokádószeleteket és a koktélparadicsomokat egyenletesen elosztva.
Az avokádót közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.
Keverj össze egy tahiniöntetet: keverd össze a tahinipasztát, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot, majd locsold meg vele a tálat.
A tahiniöntet sűrűségét a citromlével és az olívaolajjal tudod szabályozni. Kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.
Tálalás előtt szórd meg pirított szezámmaggal, és facsard rá a lime levét. Azonnal fogyasztható.
A szezámmagot serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen. A lime levét frissen facsard ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.