Lime-os quinoa Buddha-tál tahinivel

Lime-os quinoa Buddha-tál tahinivel

A lime-os quinoa Buddha-tál tahinivel egy könnyű, mégis tápláló fogás, amely tökéletes választás egy egészséges ebédhez vagy vacsorához. A lime frissessége és a tahini krémes íze tökéletes harmóniát alkot a quinoa könnyedségével és a friss zöldségek természetes ízével. Ez a fogás nemcsak látványos, hanem rendkívül ízletes is, és garantáltan elnyeri minden vegetáriánus és vegán étrendet követő tetszését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Quinoa
1 db Avokádó
150 g Koktélparadicsom
100 g Rukkolalevél
20 g Pirított szezámmag
20 ml Olívaolaj
30 g Tahinipaszta
15 ml Citromlé
1 db Lime
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd kihűlni.

    A quinoa főzéséhez adj egy csipet sót a vízhez. A kihűlt quinoát villával lazítsd fel, hogy ne legyen csomós.

    2

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel vékony szeletekre. A koktélparadicsomokat vágd félbe.

    Az avokádót locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. A koktélparadicsomok helyett használhatsz más zöldségeket is, például uborkát vagy paprikát.

    3

    A rukkolaleveleket rendezd el egy nagy tál alján, majd halmozd rá a főtt quinoát.

    A rukkolát alaposan mosd meg és szárítsd meg, hogy ne legyen vizes a saláta. Ha nincs rukkolád, használhatsz más salátaleveleket is.

    4

    Helyezd el a rukkolán az avokádószeleteket és a koktélparadicsomokat egyenletesen elosztva.

    Az avokádót közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.

    5

    Keverj össze egy tahiniöntetet: keverd össze a tahinipasztát, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot, majd locsold meg vele a tálat.

    A tahiniöntet sűrűségét a citromlével és az olívaolajjal tudod szabályozni. Kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.

    6

    Tálalás előtt szórd meg pirított szezámmaggal, és facsard rá a lime levét. Azonnal fogyasztható.

    A szezámmagot serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen. A lime levét frissen facsard ki.