A búzadarát és a chana dal-t egy lábasban pörköld meg, amíg enyhén aranybarna színűvé válik. Ezután öntsd fel vízzel, és főzd puhára.
A búzadara és chana dal pörkölésével egy gazdagabb ízt kapsz, ami különlegesebbé teszi az ételt.
A burgonyát és a sárgarépát hámozd meg, és apró kockákra vágd. A zöldborsót is készítsd elő.
A zöldségeket igyekezz egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen főjenek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz. Add hozzá a zöldségeket (burgonya, sárgarépa, zöldborsó), és párold őket 5-6 percig.
A zöldségek párolása során fontos, hogy alacsonyabb hőmérsékleten dolgozz, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
A párolt zöldségekhez add hozzá a pörkölt búzadara-chana dal keveréket, majd alaposan keverd össze.
Ne hagyd, hogy a keverék túl száraz legyen, adj hozzá egy kis vizet, ha szükséges, hogy könnyebben összeálljon.
Keverd hozzá a garam masalát, a curry leveleket, a koriandert, a fekete szezámmagot, és sót, majd főzd 5-10 percig, amíg az ízek jól összeérnek.
A garam masala és a curry levél egy-egy különleges fűszer, ami autentikus ízt ad a litinek.
Amikor elkészült, tálald melegen, és friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet és extra ízt ad az ételhez, de ha nem szereted, nyugodtan hagyhatod el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.