Litti zöldséges, friss korianderrel tálalva

Litti zöldséges

A Litti egy hagyományos indiai étel, amely Bihar államból származik, és a búzadara és chana dal keverékét, valamint friss zöldségeket tartalmaz. Az étel különlegessége, hogy fűszeres, tápláló, és minden falatban gazdag ízeket kínál. A Litti zöldséges változata egy vegán, egészséges alternatívát ad a hagyományos recepthez, miközben megőrzi az étel autentikus ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzadara
50 g Chana dal (csicseriborsó szárított változata)
2 db Főtt burgonya
1 db Sárgarépa
50 g Zöldborsó
1 csokor Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fekete szezámmag
1 tk. Garam masala
8 levél Curry levél
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzadarát és a chana dal-t egy lábasban pörköld meg, amíg enyhén aranybarna színűvé válik. Ezután öntsd fel vízzel, és főzd puhára.

    A búzadara és chana dal pörkölésével egy gazdagabb ízt kapsz, ami különlegesebbé teszi az ételt.

    2

    A burgonyát és a sárgarépát hámozd meg, és apró kockákra vágd. A zöldborsót is készítsd elő.

    A zöldségeket igyekezz egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen főjenek.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz. Add hozzá a zöldségeket (burgonya, sárgarépa, zöldborsó), és párold őket 5-6 percig.

    A zöldségek párolása során fontos, hogy alacsonyabb hőmérsékleten dolgozz, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

    4

    A párolt zöldségekhez add hozzá a pörkölt búzadara-chana dal keveréket, majd alaposan keverd össze.

    Ne hagyd, hogy a keverék túl száraz legyen, adj hozzá egy kis vizet, ha szükséges, hogy könnyebben összeálljon.

    5

    Keverd hozzá a garam masalát, a curry leveleket, a koriandert, a fekete szezámmagot, és sót, majd főzd 5-10 percig, amíg az ízek jól összeérnek.

    A garam masala és a curry levél egy-egy különleges fűszer, ami autentikus ízt ad a litinek.

    6

    Amikor elkészült, tálald melegen, és friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet és extra ízt ad az ételhez, de ha nem szereted, nyugodtan hagyhatod el.