Locro de trigo sertéshússal, babbal, kukoricával és friss korianderrel

Locro de trigo (búzával és sertéshússal)

A Locro de Trigo egy klasszikus argentin étel, amelyet tradicionálisan búzával, sertéshússal, babbal és kukoricával készítenek. Ez az étel tökéletes a hideg hónapokban, mert tápláló, melegítő és gazdag ízű. A locro de trigo gyakran kerül az asztalra ünnepi alkalmakkor és családi összejöveteleken, mivel minden falatja az argentin hagyományokat tükrözi. A friss koriander és citrus hozzáadása pedig egy különleges frissességet ad az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (lapocka)
200 g Búza
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Kukorica (főtt)
100 g Bab (főtt)
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander
1 db Citrus (lime vagy citrom)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kis darabokra, és egy nagy lábosban kezd el főzni egy kevés vízben, amíg megpuhul.

    A hús főzéséhez friss vízet használj, és ne túl magas hőmérsékleten főzd, hogy megőrizze a hús ízét.

    2

    A sárgarépát, hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy másik serpenyőben olajban pirítsd meg őket.

    A zöldségek pirítása előtt hagyd őket egy kicsit pihenni, hogy könnyebben elnyeljék a fűszereket.

    3

    A zöldségeket add hozzá a sertéshúshoz, majd folytasd a főzést, amíg az összes hozzávaló összeér.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vízet a főzéshez, hogy ne legyen túl sűrű a leves.

    4

    Add hozzá a főtt kukoricát, babot, a búzát, sót, borsot és főzd további 10-15 percig.

    A főzés közben folyamatosan kóstold, hogy megfelelő legyen a fűszerezés.

    5

    Tálald frissen, friss korianderrel díszítve, és egy kis citromlével meglocsolva.

    A friss koriander és citrus frissességet ad az ételnek, tökéletes kiegészítői a gazdag ízeknek.