Lokum mentával, friss menta levelekkel, porcukorral meghempergetve

Lokum mentával

A lokum, más néven török édesség, egy hagyományos közel-keleti finomság, amely a rózsavíz és különféle ízesítők segítségével válik egyedivé. A mentás változata különösen frissítő és üdítő ízélményt ad, a rózsavíz pedig gazdag aromát kölcsönöz az édességnek. Ezt a finomságot gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor, és a mentás változat különleges frissességet biztosít minden falatban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Cukor
250 ml Víz
10 g Kemikália (Zselatin)
100 g Kukoricakeményítő
2 ek. Rózsavíz
15 levél Friss menta
1 ek. Citromlé
50 g Puder cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukrot és vizet egy lábasban keverd el, majd lassú tűzön kezd el főzni, amíg teljesen fel nem oldódik.

    A cukrot mindig lassú tűzön oldd fel, hogy ne égjen meg, és ne keverd túl gyakran!

    2

    A kemikáliát (zselatin) és a kukoricakeményítőt keverd el egy tálban, majd fokozatosan add hozzá a cukros vízhez.

    A kemikáliát és keményítőt jól keverd el, hogy ne legyenek csomók a végén.

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 15-20 percig, amíg sűrűsödik és átlátszóvá válik.

    A főzési idő alatt ne hagyd abba a keverést, hogy elkerüld a csomók kialakulását!

    4

    Amikor a keverék kellően sűrűsödött, vedd le a tűzről, és add hozzá a rózsavizet és citromlevet. Keverd simára.

    A rózsavíz friss, virágos ízt ad a lokumnak, de ha nem szereted, helyettesítheted vaníliával is.

    5

    Az összes menta levelet vágd apróra, és add hozzá a kész keverékhez, majd keverd jól össze.

    A menta levelek frissességet adnak az édességnek, de ügyelj arra, hogy ne vágd túl apróra, hogy megmaradjon a menta íze.

    6

    Tedd a kész keveréket egy lapos tálba, és hagyd pihenni, hogy teljesen megszilárduljon, ez körülbelül 4-6 órát vesz igénybe.

    A hűtés során a lokum megszilárdul, és könnyebben formázható lesz.

    7

    Miután megszilárdult, vágd kis kockákra, és hempergesd meg őket porcukorban.

    A pudercukor segít, hogy a lokum ne ragadjon össze és megőrizze puhaságát.

    8

    Tálald a mentás lokumokat, és élvezd a friss, édes ízt!

    A lokumok frissek maradnak, ha jól tárolod őket légmentesen záró dobozban.