Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót. Fokozatosan add hozzá a langyos vizet, és keverd simára a tésztát, míg lágy, kissé ragacsos állagot kapsz.
A tésztát nem kell túlkeverni, elég, ha csomómentes és jól elkeveredett – robotgép nélkül is könnyedén elérhető.
Fedd le a tálat tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyd kelni 1 órán át, amíg a tészta a duplájára nő.
Helyezd a tálat langyos sütőbe (max. 30 °C), vagy tedd egy napos ablakpárkányra a gyorsabb kelesztéshez.
Egy mély edényben melegítsd fel a napraforgóolajat közepes hőfokra. Vizes kanállal szaggass a megkelt tésztából kis gombócokat, és süsd őket 2–3 percig, míg szép aranybarnák lesznek.
A kanalat mindig mártsd vízbe, hogy a tészta ne ragadjon, így könnyebb formázni a fánkokat.
Szedjük ki a kész fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk.
Ne hagyd túl sokáig az olajban, hogy a fánkok kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.
Tálaláskor locsold meg agavé- vagy juharsziruppal, szórd meg fahéjjal és porcukorral.
A szirupot langyosan használd – így egyenletesen terül szét a fánkokon, és még jobban kiemeli az ízüket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.