Lúdláb torta tálalva

Lúdláb torta

A Lúdláb torta a magyar cukrászat egyik klasszikus remekműve, amelyet a csokoládé és a meggy tökéletes harmóniája jellemez. Ez a desszert generációk óta népszerű, és tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy családi összejövetelekre. Az étcsokoládé gazdag íze és a meggy frissessége teszi igazán különlegessé.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 20 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
120 g Cukor
4 db Tojás
150 g Liszt
10 g Sütőpor
400 ml Tejszín
50 g Porcukor
300 g Magozott meggy (befőtt vagy friss)
150 g Étcsokoládé (bevonathoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő állag eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt.

    2

    Olvaszd meg az étcsokoládét gőz fölött, majd hagyd hűlni.

    Ügyelj rá, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. A csokoládét ne hagyd teljesen megdermedni, de ne is legyen túl forró, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod.

    3

    Verd habosra a vajat a cukorral, és add hozzá egyenként a tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládét.

    A vaj és a cukor legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojássárgákat egyesével add hozzá, hogy a massza homogén maradjon.

    4

    Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd forgasd bele a csokoládés keverékbe.

    A lisztet és a sütőport szitáld össze, hogy elkerüld a csomósodást. Óvatosan forgasd bele a száraz hozzávalókat, hogy a tészta ne legyen túl kemény.

    5

    Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan forgasd a masszához.

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Óvatosan, több részletben forgasd a masszához, hogy a hab ne törjön össze, és a tészta könnyű maradjon.

    6

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 35-40 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, végezz tűpróbát. Ha a tű tisztán jön ki, a torta megsült. A tortát rácson hagyd kihűlni, mielőtt kettévágnád.

    7

    Vágd ketté a tortát, és töltsd meg a felvert tejszínhabbal és a magozott meggyel.

    A tejszínhabot közvetlenül a töltés előtt verd fel, hogy ne essen össze. A meggyet lecsepegtetheted egy szűrőben, hogy ne áztassa el a tortát.

    8

    A tetejét és az oldalát vond be olvasztott csokoládéval, majd díszítsd meggyszemekkel.

    A csokoládét gőz fölött vagy mikróban olvaszd meg. A tortát hűtsd le, mielőtt bevonod a csokoládéval, hogy az gyorsabban megszilárduljon.

    9

    Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít, hogy a torta szeletelhetőbb legyen és az ízek jobban összeérjenek. A tortát légmentesen zárd le, hogy ne száradjon ki.