Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő állag eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt.
Olvaszd meg az étcsokoládét gőz fölött, majd hagyd hűlni.
Ügyelj rá, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. A csokoládét ne hagyd teljesen megdermedni, de ne is legyen túl forró, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod.
Verd habosra a vajat a cukorral, és add hozzá egyenként a tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládét.
A vaj és a cukor legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojássárgákat egyesével add hozzá, hogy a massza homogén maradjon.
Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd forgasd bele a csokoládés keverékbe.
A lisztet és a sütőport szitáld össze, hogy elkerüld a csomósodást. Óvatosan forgasd bele a száraz hozzávalókat, hogy a tészta ne legyen túl kemény.
Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan forgasd a masszához.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Óvatosan, több részletben forgasd a masszához, hogy a hab ne törjön össze, és a tészta könnyű maradjon.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 35-40 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, végezz tűpróbát. Ha a tű tisztán jön ki, a torta megsült. A tortát rácson hagyd kihűlni, mielőtt kettévágnád.
Vágd ketté a tortát, és töltsd meg a felvert tejszínhabbal és a magozott meggyel.
A tejszínhabot közvetlenül a töltés előtt verd fel, hogy ne essen össze. A meggyet lecsepegtetheted egy szűrőben, hogy ne áztassa el a tortát.
A tetejét és az oldalát vond be olvasztott csokoládéval, majd díszítsd meggyszemekkel.
A csokoládét gőz fölött vagy mikróban olvaszd meg. A tortát hűtsd le, mielőtt bevonod a csokoládéval, hogy az gyorsabban megszilárduljon.
Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít, hogy a torta szeletelhetőbb legyen és az ízek jobban összeérjenek. A tortát légmentesen zárd le, hogy ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.