A rizst öblítsd le alaposan, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd félre.
A rizs öblítése segít, hogy a főzés során ne legyen túl ragadós.
A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a paradicsomokat pedig vágd kis kockákra.
A friss paradicsom a legjobb, mivel az íze intenzívebb és édesebb lesz.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát addig pirítsd, amíg enyhén karamellizálódik, hogy gazdagabb ízt adjon.
Add hozzá a paradicsomot és a fűszereket (kömény, kurkuma, só, bors), és főzd további 5 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
A fűszerek akkor a legjobbak, ha együtt pirulnak a paradicsommal, hogy az ízek jól összemosódjanak.
Tedd hozzá a zöldségeket, majd öntsd fel vízzel. Főzd 10 percig, hogy a zöldségek enyhén megpuhuljanak.
Ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék frissességüket és ropogósságukat.
Add hozzá a rizst, és alaposan keverd el a zöldségekkel. Fedd le, és főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizs akkor lesz igazán finom, ha nem kevered túl gyakran, hogy ne törjön össze.
Amikor a rizs kész, locsold meg lime levével, és tálald melegen.
A lime frissessége csodálatosan kiegészíti a fűszeres rizst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.