A halat tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra.
Friss halat válassz, mert az étel ízét nagyban befolyásolja a hal minősége.
A zöldhagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel.
A gyömbér friss íze alapvetően fontos a leves ízvilágában, ne hagyd ki!
Egy nagy fazékban öntsd fel a vizet, majd add hozzá a gochujang (koreai chili paszta), gochugaru (chili pehely), szójaszósz, fokhagyma, gyömbér és a zöldhagyma felét.
A gochujang és gochugaru a levegőbe szálló csípős füstös ízt biztosítja, így ne hagyd ki a megfelelő mennyiséget.
Forrald fel a levet, és hagyd főni 10-15 percig, hogy a fűszerek jól kioldódjanak.
Ne főzd túl a levest, hogy ne veszítsen a frissességéből.
Tedd hozzá a halat, tofut, retek darabokat, és főzd tovább 5-10 percig, amíg a hal átsül.
A tofu segít enyhíteni a leves erősebb ízeit és gazdagabbá teszi a textúráját.
Ízesítsd sóval és borssal, és tálalás előtt szórd meg a maradék zöldhagymával.
A friss zöldhagyma fokozza az étel ízét és frissességét.
Tálald a Maeuntangot forrón, a legjobb, ha rizst is kínálsz mellé.
Ez az étel különösen jól passzol egy tál párolt rizzsel, ami segít lecsillapítani a leves csípősségét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.