Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt, a cukrot, a kakaóport és egy csipet sót. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A kakaóport szitáld át, hogy ne maradjanak benne csomók.
Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, majd kevergesd, amíg teljesen elolvad és sima állagot kap.
Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb íz eléréséhez.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró csokoládés keveréket, hogy temperáld a tojásokat.
A temperálás megakadályozza, hogy a tojások összeugorjanak a forró keverékben.
A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
Ne forrald fel a keveréket, mert a tojások kicsapódhatnak.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot, majd hagyd teljesen kihűlni.
A vanília kivonat gazdagabbá teszi az ízt.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
A fagylaltgép egyenletes és krémes állagot biztosít.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
A rendszeres keverés elengedhetetlen a sima állag eléréséhez fagylaltgép nélkül.
Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el az étcsokoládé bevonatot.
Győződj meg róla, hogy a fagylalt teljesen megfagyott, mielőtt belemártod a csokoládéba.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.
A kókuszolaj segít a csokoládénak folyékonyabbnak maradni, és megakadályozza, hogy túl gyorsan megdermedjen.
Mártsd bele a fagylaltgombócokat a csokoládéba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a fagylaltgombócok hozzáragadjanak a tálcához.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.
A fagylalt így könnyebben harapható és élvezhetőbb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.