Magnum Raspberry fagylalt csokoládé bevonattal tálalva

Magnum Raspberry

A málna és a csokoládé az egyik legikonikusabb desszertpárosítás, amely frissítő gyümölcsös ízét kombinálja a gazdag étcsokoládé keserédes jegyeivel. A Magnum Raspberry fagylalt egy igazi prémium desszertélményt nyújt, amely házilag is könnyen elkészíthető. A csokoládé roppanós külső rétege tökéletes kontrasztot alkot a lágy, gyümölcsös belsővel. Ha szereted a málnás és csokoládés finomságokat, ezt a fagylaltot mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tejszín
200 ml Tej
80 g Kristálycukor
200 g Friss málna
5 ml Vanília kivonat
200 g Étcsokoládé
20 ml Kókuszolaj
3 db Tojássárgája
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A málnát mosd meg, majd egy turmixgépben pürésítsd simára.

    Használhatsz friss vagy fagyasztott málnát is. Fagyasztott málna esetén hagyd kissé felengedni, mielőtt pürésíted.

    2

    Szűrd át a málnapürét egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a magokat.

    Ez a lépés opcionális, de a magok eltávolításával simább állagú fagylaltot kapsz.

    3

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a fagylaltban.

    4

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.

    A temperálás megakadályozza, hogy a tojássárgája összeugorjon a forró tejes keveréktől.

    5

    A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    Ne forrald fel a keveréket, különben a tojássárgája összeugorhat.

    6

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és a málna pürét, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A málna pürét csak a tűzről levéve add hozzá, hogy megőrizze a friss ízét.

    7

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    Ha nincs fagylaltgéped, fagyálló edényben fagyaszd, és óránként keverd át, hogy ne képződjenek jégkristályok.

    8

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A gyakori keverés segít a krémes állag elérésében.

    9

    Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a csokoládébevonatot.

    A csokoládébevonatba keverhetsz egy kevés liofilizált málnát a még intenzívebb málna ízért és ropogós textúráért.

    10

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.

    Vigyázz, hogy a vízgőz ne érje a csokoládét, különben kicsapódik.

    11

    Mártsd bele a fagylaltgombócokat a csokoládéba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.

    A sütőpapír megkönnyíti a fagylaltgombócok eltávolítását a tálcáról.

    12

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.

    Ez segít, hogy a fagylalt könnyebben harapható legyen és az ízek jobban kijöjjenek. Vigyázz, ne hagyd túl sokáig, mert megolvad!