A málnát mosd meg, majd egy turmixgépben pürésítsd simára.
Használhatsz friss vagy fagyasztott málnát is. Fagyasztott málna esetén hagyd kissé felengedni, mielőtt pürésíted.
Szűrd át a málnapürét egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a magokat.
Ez a lépés opcionális, de a magok eltávolításával simább állagú fagylaltot kapsz.
Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a fagylaltban.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.
A temperálás megakadályozza, hogy a tojássárgája összeugorjon a forró tejes keveréktől.
A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
Ne forrald fel a keveréket, különben a tojássárgája összeugorhat.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és a málna pürét, majd hagyd teljesen kihűlni.
A málna pürét csak a tűzről levéve add hozzá, hogy megőrizze a friss ízét.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
Ha nincs fagylaltgéped, fagyálló edényben fagyaszd, és óránként keverd át, hogy ne képződjenek jégkristályok.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
A gyakori keverés segít a krémes állag elérésében.
Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a csokoládébevonatot.
A csokoládébevonatba keverhetsz egy kevés liofilizált málnát a még intenzívebb málna ízért és ropogós textúráért.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.
Vigyázz, hogy a vízgőz ne érje a csokoládét, különben kicsapódik.
Mártsd bele a fagylaltgombócokat a csokoládéba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.
A sütőpapír megkönnyíti a fagylaltgombócok eltávolítását a tálcáról.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.
Ez segít, hogy a fagylalt könnyebben harapható legyen és az ízek jobban kijöjjenek. Vigyázz, ne hagyd túl sokáig, mert megolvad!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.