A makki atta-t és búzalisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a sót.
A makki atta egy specifikus kukoricaliszt, amit az étel autentikus ízéhez használnak.
Fokozatosan adjunk hozzá meleg vizet, miközben folyamatosan gyúrjuk, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapunk.
A tésztát ne hagyjuk túl keménynek, de ne is legyen túl lágy.
A tésztát egyenlő részekre osztjuk, és kis golyókat formázunk belőle.
A golyókat érdemes egyenletes méretűre formázni, hogy mindegyik egyenletesen sülhessen.
A golyókat laposra nyújtjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon, egy kis olajjal sütjük őket mindkét oldalon.
Használjunk nem tapadó serpenyőt, hogy a roti ne ragadjon le, és ropogós maradjon.
Miután mindkét oldalát megsütöttük, kenjük meg őket mézzel, és tálaljuk melegen.
A méz a legjobb, ha frissen és langyosan kerül a roti tetejére, így olvad el a forró kenyéren.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.