Makki Ki Roti mézzel, ropogós kukoricakenyér tálalva mézzel

Makki Ki Roti mézzel

A Makki Ki Roti egy hagyományos indiai étel, amelyet főként télen fogyasztanak. A kukoricás tészta és a méz édes kombinációja különleges ízt ad, amelyet a családok gyakran tálalnak egytál étkezésként, vagy hagyományos indiai currykhez. A roti az indiai étkezések alapvető része, és az édes méz hozzáadásával egy különleges, autentikus ételt kapunk, amely a melegséget és a gazdag ízeket egyesíti.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Makki atta (kukoricaliszt)
50 g Wheat atta (búzaliszt)
150 ml Meleg víz
1 csipet
1 ek. Olaj
2 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A makki atta-t és búzalisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a sót.

    A makki atta egy specifikus kukoricaliszt, amit az étel autentikus ízéhez használnak.

    2

    Fokozatosan adjunk hozzá meleg vizet, miközben folyamatosan gyúrjuk, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapunk.

    A tésztát ne hagyjuk túl keménynek, de ne is legyen túl lágy.

    3

    A tésztát egyenlő részekre osztjuk, és kis golyókat formázunk belőle.

    A golyókat érdemes egyenletes méretűre formázni, hogy mindegyik egyenletesen sülhessen.

    4

    A golyókat laposra nyújtjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon, egy kis olajjal sütjük őket mindkét oldalon.

    Használjunk nem tapadó serpenyőt, hogy a roti ne ragadjon le, és ropogós maradjon.

    5

    Miután mindkét oldalát megsütöttük, kenjük meg őket mézzel, és tálaljuk melegen.

    A méz a legjobb, ha frissen és langyosan kerül a roti tetejére, így olvad el a forró kenyéren.