Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen. A víz mennyisége függ a liszt minőségétől és a tojások méretétől.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés alatt a tészta gluténszálai ellazulnak, így könnyebb lesz nyújtani.
A töltelékhez keverd össze a túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat, hogy krémes állagot kapj.
A túrót villával törd össze, hogy ne maradjanak benne nagy darabok. Ha a töltelék túl száraz, adj hozzá egy kevés tejfölt.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. A tölteléket egyenletesen oszd el, hogy minden ravioli egyforma legyen.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket nedvesítsd be egy kevés vízzel, mielőtt összenyomod, így jobban összetapadnak. A derelyevágóval szebb formát kaphatsz.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert akkor lehűtik a vizet, és a raviolik összeragadhatnak.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vajat ne hevítsd túl, mert akkor megég. A raviolikat óvatosan forgasd, hogy ne törjenek össze.
Tálaláskor forgasd össze a raviolikat darált mákkal és tejföllel, majd szórd meg porcukorral. Melegen fogyaszd!
A mákot előzőleg pirítsd meg, hogy még ízletesebb legyen. Tálalhatod tejszínes-vaníliás mártással is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.