Malasada tarókrémmel, ropogós golyók gazdag tarókrémmel töltve

Malasada tarókrémmel

A malasada, a portugál konyha egyik híres desszertje, története a 19. századra nyúlik vissza. Eredetileg a portugál halászok készítették ezt az édes ételt, mint egy gyors és tápláló desszertet. Az alapreceptet az idők során számos módon variálták, de a tarókrémes változat egyedülálló ízélményt ad. A taró, mely egy hagyományos gyökérzöldség, édes, krémes textúrájával remekül kiegészíti a malasadák ropogós, édes külsőjét. Ezt az ételt gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor, és mindig különleges élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Cukor
10 g Élesztő
250 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
0.5 tk.
500 ml Növényi olaj
200 g Tarókrém
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet langyosítsd meg, majd oldd fel benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd pihenni 5-10 percig, amíg habosodni kezd.

    A langyos tej segíti az élesztőt a gyors aktiválódásban, biztosítva a tésztában a jó pufók állagot.

    2

    A lisztet szitáld át egy nagy tálba, majd add hozzá a sót és a tojásokat. A tej-élesztő keveréket is öntsd hozzá, és kezd el összegyúrni a tésztát.

    Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapsz. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.

    3

    Miután a tészta összegyúródott, tedd meleg helyre, és hagyd kelni legalább 1 órán át, amíg a térfogata megduplázódik.

    A tésztát letakarva, meleg helyen pihentesd, hogy gyorsabban megkeljen.

    4

    Amíg a tészta kel, készítsd el a tarókrémet. A tarót főzd meg a csomagolás utasítása szerint, majd pürésítsd és keverd össze vaníliás cukorral, hogy édesebb legyen.

    Ha a taró nem elég krémes, adj hozzá egy kis tejet, hogy sima, kenhető állagot kapj.

    5

    Amikor a tészta megkelt, formálj belőle kis golyókat, majd melegítsd fel az olajat egy serpenyőben vagy fritőzben.

    A golyókat ne formáld túl nagyra, mert a sütés során nőni fognak.

    6

    A golyókat egyesével süsd aranybarnára az olajban, kb. 3-4 percig, amíg minden oldaluk ropogós és szép barna lesz.

    A golyókat ne zsúfold túl, hagyj elegendő helyet az olajban, hogy egyenletesen süljenek.

    7

    Miután megsültek, szedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassák.

    A papírtörlő segít abban, hogy a sütemények ne legyenek túl olajosak.

    8

    Tálalás előtt a malasadákat töltsd meg a kész tarókrémmel, és ha szeretnéd, szórj rá egy kevés porcukrot.

    A tarókrém lehet egy kis hideg vagy szobahőmérsékletű, de mindig legyen friss és gazdag ízű.