A tejet langyosítsd meg, majd oldd fel benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd pihenni 5-10 percig, amíg habosodni kezd.
A langyos tej segíti az élesztőt a gyors aktiválódásban, biztosítva a tésztában a jó pufók állagot.
A lisztet szitáld át egy nagy tálba, majd add hozzá a sót és a tojásokat. A tej-élesztő keveréket is öntsd hozzá, és kezd el összegyúrni a tésztát.
Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapsz. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.
Miután a tészta összegyúródott, tedd meleg helyre, és hagyd kelni legalább 1 órán át, amíg a térfogata megduplázódik.
A tésztát letakarva, meleg helyen pihentesd, hogy gyorsabban megkeljen.
Amíg a tészta kel, készítsd el a tarókrémet. A tarót főzd meg a csomagolás utasítása szerint, majd pürésítsd és keverd össze vaníliás cukorral, hogy édesebb legyen.
Ha a taró nem elég krémes, adj hozzá egy kis tejet, hogy sima, kenhető állagot kapj.
Amikor a tészta megkelt, formálj belőle kis golyókat, majd melegítsd fel az olajat egy serpenyőben vagy fritőzben.
A golyókat ne formáld túl nagyra, mert a sütés során nőni fognak.
A golyókat egyesével süsd aranybarnára az olajban, kb. 3-4 percig, amíg minden oldaluk ropogós és szép barna lesz.
A golyókat ne zsúfold túl, hagyj elegendő helyet az olajban, hogy egyenletesen süljenek.
Miután megsültek, szedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassák.
A papírtörlő segít abban, hogy a sütemények ne legyenek túl olajosak.
Tálalás előtt a malasadákat töltsd meg a kész tarókrémmel, és ha szeretnéd, szórj rá egy kevés porcukrot.
A tarókrém lehet egy kis hideg vagy szobahőmérsékletű, de mindig legyen friss és gazdag ízű.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.