Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papír kapszlikkal.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő eredményhez. Ha nincs papír kapszlid, kend ki a muffin formát vajjal és szórd meg liszttel.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a cupcake megfelelően megemelkedjen.
Egy másik tálban keverd habosra a puha vajat és a cukrot, amíg világos és krémes lesz.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A habosra keverés nagyon fontos a cupcake könnyedségéhez.
Add hozzá egyenként a tojásokat, minden egyes tojás után alaposan keverd el.
A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki. Ha a tojás hideg, melegítsd fel langyos vízben néhány percig.
Öntsd hozzá a vaníliakivonatot, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztes keveréket, miközben felváltva öntöd hozzá a tejet is.
A lisztet és a tejet felváltva adagold, hogy a tészta ne legyen csomós. A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is.
Olvaszd fel az étcsokoládét, majd óvatosan keverd bele a tésztába.
Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel. Ne égesd meg a csokoládét!
Óvatosan forgasd bele a málnát, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
A málnát óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze. Használhatsz fagyasztott málnát is, de azt előtte ne olvaszd fel.
Töltsd meg a muffin formákat kb. háromnegyedig, majd süsd 18-20 percig, amíg átsül.
Ne töltsd túl a formákat, mert a tészta kifolyhat. A sütési idő sütőtől függően változhat, tűpróbával ellenőrizd.
A sütés után hagyd teljesen kihűlni a muffinokat egy rácson, mielőtt rátennéd a krémet.
A kihűlés nagyon fontos, mert a krém megolvadna a meleg muffinokon. A rács biztosítja, hogy a muffinok alja is szellőzzön.
A krémhez keverd habosra a tejszínt, majd add hozzá a mascarponét és a porcukrot, és keverd tovább, amíg lágy, sima krémet kapsz.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie, hogy jól felverődjön. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.
Habzsák segítségével díszítsd a cupcake-ek tetejét a krémmel, és szórd meg friss málnával és reszelt csokoládéval dekorációnak.
Ha nincs habzsákod, használhatsz egy sima zacskót, aminek levágod a sarkát. A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.