Málnás csokis cupcake mascarpone krémmel

Málnás Csokis Cupcake

A málnás csokis cupcake az egyik legkedveltebb sütemény, amely a csokoládé gazdag ízét ötvözi a málna frissességével. A csokoládé és málna párosa régóta népszerű az édességek világában, hiszen a csokoládé mély, édes íze tökéletesen kiegészíti a málna enyhén savanykás karakterét. Ezt a receptet egyszerű elkészíteni, mégis különleges ízélményt nyújt. A mascarpone krém könnyed és lágy textúrája tökéletesen harmonizál a puha csokoládés tésztával és a friss málnadarabokkal. Tökéletes desszert egy ünnepi alkalomra vagy egy hétköznapi kényeztetéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
120 g Cukor
100 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
5 g Sütőpor
30 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé
1 csipet
5 ml Vaníliakivonat
80 g Málna
200 ml Tejszín
50 g Porcukor
150 g Mascarpone

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papír kapszlikkal.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő eredményhez. Ha nincs papír kapszlid, kend ki a muffin formát vajjal és szórd meg liszttel.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a cupcake megfelelően megemelkedjen.

    3

    Egy másik tálban keverd habosra a puha vajat és a cukrot, amíg világos és krémes lesz.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A habosra keverés nagyon fontos a cupcake könnyedségéhez.

    4

    Add hozzá egyenként a tojásokat, minden egyes tojás után alaposan keverd el.

    A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki. Ha a tojás hideg, melegítsd fel langyos vízben néhány percig.

    5

    Öntsd hozzá a vaníliakivonatot, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztes keveréket, miközben felváltva öntöd hozzá a tejet is.

    A lisztet és a tejet felváltva adagold, hogy a tészta ne legyen csomós. A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is.

    6

    Olvaszd fel az étcsokoládét, majd óvatosan keverd bele a tésztába.

    Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel. Ne égesd meg a csokoládét!

    7

    Óvatosan forgasd bele a málnát, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    A málnát óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze. Használhatsz fagyasztott málnát is, de azt előtte ne olvaszd fel.

    8

    Töltsd meg a muffin formákat kb. háromnegyedig, majd süsd 18-20 percig, amíg átsül.

    Ne töltsd túl a formákat, mert a tészta kifolyhat. A sütési idő sütőtől függően változhat, tűpróbával ellenőrizd.

    9

    A sütés után hagyd teljesen kihűlni a muffinokat egy rácson, mielőtt rátennéd a krémet.

    A kihűlés nagyon fontos, mert a krém megolvadna a meleg muffinokon. A rács biztosítja, hogy a muffinok alja is szellőzzön.

    10

    A krémhez keverd habosra a tejszínt, majd add hozzá a mascarponét és a porcukrot, és keverd tovább, amíg lágy, sima krémet kapsz.

    A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie, hogy jól felverődjön. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.

    11

    Habzsák segítségével díszítsd a cupcake-ek tetejét a krémmel, és szórd meg friss málnával és reszelt csokoládéval dekorációnak.

    Ha nincs habzsákod, használhatsz egy sima zacskót, aminek levágod a sarkát. A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat!