Målnås fehércsokis fånk tålalva

Målnås fehércsokis fånk

A mĂĄlnĂĄs fehĂ©rcsokis fĂĄnk egy könnyed Ă©s elegĂĄns desszert, amely ötvözi a mĂĄlna frissessĂ©gĂ©t Ă©s a fehĂ©rcsokolĂĄdĂ© lĂĄgy Ă©dessĂ©gĂ©t. A fĂĄnk puha Ă©s szaftos, mĂ­g a fehĂ©rcsokolĂĄdĂ©s bevonat egy selymes rĂ©teget ad hozzĂĄ. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy ĂŒnnepi alkalomra vagy egy romantikus desszertkĂ©nt egy dĂ©lutĂĄni kĂĄvĂ© mellĂ©!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 500 g Liszt
⭕ 80 g Cukor
⭕ 5 g Só
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 150 g Friss málna
⭕ 120 g FehĂ©rcsokolĂĄdĂ©
⭕ 200 ml Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 50 g Vaj
⭕ 5 ml Vaníliakivonat
⭕ 50 g Porcukor
⭕ 500 ml Napraforgóolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sĂłt Ă©s a sĂŒtƑport.

    A sĂŒtƑport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tĂ©szta.

    2

    Egy måsik edényben verd fel a tojåsokat, add hozzå a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat.

    A vaj ne legyen tĂșl forrĂł, amikor hozzĂĄadod a tojĂĄsokhoz, mert megfƑzheti Ƒket.

    3

    Lassan keverd a nedves hozzåvalókat a szåraz keverékhez, majd óvatosan forgasd bele az apróra tört fehércsokolådét és a friss målnåt.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert a fĂĄnkok kemĂ©nyek lehetnek. Csak annyira keverd, hogy az összetevƑk Ă©ppen összeĂĄlljanak. A mĂĄlnĂĄt Ăłvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.

    4

    ForrĂłsĂ­tsd fel az olajat egy mĂ©ly serpenyƑben vagy lĂĄbasban 170-180°C-ra.

    HasznĂĄlj hƑmĂ©rƑt az olaj hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©nek ellenƑrzĂ©sĂ©hez. Ha az olaj tĂșl forrĂł, a fĂĄnkok kĂ­vĂŒl megĂ©gnek, belĂŒl pedig nyersek maradnak. Ha tĂșl hideg, a fĂĄnkok megszĂ­vjĂĄk magukat olajjal.

    5

    KanĂĄllal adagolj kis fĂĄnkgolyĂłkat az olajba, Ă©s sĂŒsd Ƒket aranybarnĂĄra 3-4 perc alatt, nĂ©ha megforgatva.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok fĂĄnkot egyszerre az olajba, mert lehƱti az olajat, Ă©s a fĂĄnkok nem sĂŒlnek meg egyenletesen.

    6

    Szedd ki a fĂĄnkokat papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A papĂ­rtörlƑ segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani a felesleges olajat, Ă­gy a fĂĄnkok nem lesznek tĂșl zsĂ­rosak.

    7

    Olvaszd meg a maradék fehércsokolådét, majd csorgasd rå a fånkok tetejére.

    A fehĂ©rcsokolĂĄdĂ©t vĂ­zgƑz felett olvaszd meg, hogy ne Ă©gjen le. Ha tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s tejet vagy tejszĂ­nt.

    8

    Díszítsd a fånkokat friss målnåval és szitålj rå porcukrot a tökéletes ízharmónia érdekében.

    A porcukrot szitålva egyenletesebben tudod eloszlatni a fånkok tetején.

    9

    TĂĄlald frissen, hogy a mĂĄlna savanykĂĄs Ă­ze Ă©s a fehĂ©rcsokolĂĄdĂ© Ă©dessĂ©ge tökĂ©letes harmĂłniĂĄban Ă©rvĂ©nyesĂŒljön.

    A fånkok frissen a legfinomabbak, de ha marad, légmentesen zåródó edényben tårold, hogy ne szåradjanak ki.