Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sĂłt Ă©s a sĂŒtĆport.
A sĂŒtĆport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tĂ©szta.
Egy mĂĄsik edĂ©nyben verd fel a tojĂĄsokat, add hozzĂĄ a tejet, a vanĂliakivonatot Ă©s az olvasztott vajat.
A vaj ne legyen tĂșl forrĂł, amikor hozzĂĄadod a tojĂĄsokhoz, mert megfĆzheti Ćket.
Lassan keverd a nedves hozzåvalókat a szåraz keverékhez, majd óvatosan forgasd bele az apróra tört fehércsokolådét és a friss målnåt.
Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert a fĂĄnkok kemĂ©nyek lehetnek. Csak annyira keverd, hogy az összetevĆk Ă©ppen összeĂĄlljanak. A mĂĄlnĂĄt Ăłvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.
ForrĂłsĂtsd fel az olajat egy mĂ©ly serpenyĆben vagy lĂĄbasban 170-180°C-ra.
HasznĂĄlj hĆmĂ©rĆt az olaj hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©nek ellenĆrzĂ©sĂ©hez. Ha az olaj tĂșl forrĂł, a fĂĄnkok kĂvĂŒl megĂ©gnek, belĂŒl pedig nyersek maradnak. Ha tĂșl hideg, a fĂĄnkok megszĂvjĂĄk magukat olajjal.
KanĂĄllal adagolj kis fĂĄnkgolyĂłkat az olajba, Ă©s sĂŒsd Ćket aranybarnĂĄra 3-4 perc alatt, nĂ©ha megforgatva.
Ne tegyĂ©l tĂșl sok fĂĄnkot egyszerre az olajba, mert lehƱti az olajat, Ă©s a fĂĄnkok nem sĂŒlnek meg egyenletesen.
Szedd ki a fĂĄnkokat papĂrtörlĆre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A papĂrtörlĆ segĂt eltĂĄvolĂtani a felesleges olajat, Ăgy a fĂĄnkok nem lesznek tĂșl zsĂrosak.
Olvaszd meg a maradék fehércsokolådét, majd csorgasd rå a fånkok tetejére.
A fehĂ©rcsokolĂĄdĂ©t vĂzgĆz felett olvaszd meg, hogy ne Ă©gjen le. Ha tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s tejet vagy tejszĂnt.
DĂszĂtsd a fĂĄnkokat friss mĂĄlnĂĄval Ă©s szitĂĄlj rĂĄ porcukrot a tökĂ©letes ĂzharmĂłnia Ă©rdekĂ©ben.
A porcukrot szitålva egyenletesebben tudod eloszlatni a fånkok tetején.
TĂĄlald frissen, hogy a mĂĄlna savanykĂĄs Ăze Ă©s a fehĂ©rcsokolĂĄdĂ© Ă©dessĂ©ge tökĂ©letes harmĂłniĂĄban Ă©rvĂ©nyesĂŒljön.
A fånkok frissen a legfinomabbak, de ha marad, légmentesen zåródó edényben tårold, hogy ne szåradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.