Málnás ombre torta tálalva

Málnás ombre torta

A málnás ombre torta egy gyönyörű és elegáns desszert, amely minden alkalomra tökéletes választás. A különböző színárnyalatú tortalapok és a krémes málnás töltelék nemcsak ízletesek, de látványosak is. Ez a torta különösen népszerű esküvőkön, születésnapokon vagy bármilyen ünnepi eseményen. Az ombre hatás eléréséhez csak egy kis kreativitásra és türelemre van szükség, az eredmény azonban garantáltan elbűvölő lesz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
200 g Cukor
4 db Tojás
150 g Vaj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
150 ml Tej
300 g Friss málna
500 ml Tejszín
100 g Porcukor
2 csepp Ételszínezék (rózsaszín, opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki három tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.

    Fontos, hogy mindhárom forma egyforma méretű legyen, hogy a tortalapok egyformák legyenek.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    3

    Habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd simára.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen.

    4

    Fokozatosan keverd hozzá a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a tejet és a vanília kivonatot. Dolgozd simára a tésztát.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy ne csomósodjon a tészta. Ne keverd túl!

    5

    Oszd három részre a tésztát. Az egyikbe hagyd natúran, a másik kettőbe keverj különböző mennyiségű málnapürét és ételszínezéket, hogy ombre hatást érj el.

    A málnapürét szitáld át, hogy ne legyenek benne magok. Az ételszínezéket óvatosan adagold, hogy ne legyen túl intenzív a szín.

    6

    Öntsd a különböző színű tésztákat a tortaformákba, és süsd 20-25 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e. A tortalapokat teljesen hűtsd ki, mielőtt megkened a krémmel.

    7

    Verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá, majd keverj bele egy kevés málnapürét a színárnyalatok érdekében.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. Ne verd túl, mert kicsapódhat.

    8

    Helyezd a tortalapokat egymásra, kezdve a legintenzívebb színűvel alul, és vond be a tortát a málnás tejszínnel. Simítsd el a krémet egy spatulával.

    A tortalapokat óvatosan helyezd egymásra, hogy ne törjenek össze. A krémet egyenletesen simítsd el.

    9

    Díszítsd a torta tetejét friss málnával, és tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.

    A díszítésnél használhatsz más gyümölcsöket is, például áfonyát, szedret vagy ribizlit. A tortát legalább 2 órára tedd hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.