Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki három tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.
Fontos, hogy mindhárom forma egyforma méretű legyen, hogy a tortalapok egyformák legyenek.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
Habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd simára.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen.
Fokozatosan keverd hozzá a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a tejet és a vanília kivonatot. Dolgozd simára a tésztát.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy ne csomósodjon a tészta. Ne keverd túl!
Oszd három részre a tésztát. Az egyikbe hagyd natúran, a másik kettőbe keverj különböző mennyiségű málnapürét és ételszínezéket, hogy ombre hatást érj el.
A málnapürét szitáld át, hogy ne legyenek benne magok. Az ételszínezéket óvatosan adagold, hogy ne legyen túl intenzív a szín.
Öntsd a különböző színű tésztákat a tortaformákba, és süsd 20-25 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e. A tortalapokat teljesen hűtsd ki, mielőtt megkened a krémmel.
Verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá, majd keverj bele egy kevés málnapürét a színárnyalatok érdekében.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. Ne verd túl, mert kicsapódhat.
Helyezd a tortalapokat egymásra, kezdve a legintenzívebb színűvel alul, és vond be a tortát a málnás tejszínnel. Simítsd el a krémet egy spatulával.
A tortalapokat óvatosan helyezd egymásra, hogy ne törjenek össze. A krémet egyenletesen simítsd el.
Díszítsd a torta tetejét friss málnával, és tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.
A díszítésnél használhatsz más gyümölcsöket is, például áfonyát, szedret vagy ribizlit. A tortát legalább 2 órára tedd hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.