Egy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, kókuszreszeléket, kardamomport és a sütőport.
A kókuszreszeléket előre pörkölheted egy serpenyőben, hogy erősebb ízt adjon a tésztának.
Ezután add hozzá a tejet és a vizet, majd keverd jól össze, hogy egy sima tésztát kapj.
A tészta állagának sűrűnek kell lennie, de könnyen folyónak is. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. A tészta egy kis része tesztelhető, ha a tésztát kis mennyiségben hozzáadod az olajhoz, és az azonnal bugyogni kezd, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet.
Ne hagyd, hogy az olaj túl forró legyen, mert a malpua kívülről megéghet, de belül nyers maradhat.
Öntsd a tésztát a forró olajba kis adagokban. Süsd 3-4 percig, amíg a malpua mindkét oldala aranybarna és ropogós nem lesz.
Süss kis adagokat, hogy könnyebben megfordíthasd és egyenletesen süljenek.
Miután elkészült, vegyük ki a malpuákat az olajból, és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A papírtörlő segít megőrizni a malpua ropogós textúráját, így nem lesz olajos.
Tálalás előtt szórd meg friss kókuszreszelékkel és egy kevés cukorral, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Ha szeretnéd, egy kis mézzel is tálalhatod, hogy még édesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.