Malpua kókuszreszelékkel, friss édesség tálalva

Malpua kókuszreszelékkel

A Malpua egy tradicionális indiai édesség, amelyet különböző ünnepi alkalmakkor készítenek. Eredetileg egy édes és laktató édesség, amely a kókusz és a fűszerek gazdag ízével készül. Az indiai konyha egyik kedvenc desszertje, amelyet számos változatban készítenek. A malpua friss kókuszreszelékkel megszórva igazi ínycsiklandó fogás, és a fűszeres ízek az édességben egyedi harmóniát alkotnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
100 g Cukor
50 g Kókuszreszelék
150 ml Tej
50 ml Víz
0.5 tk. Fűszeres kardamompor
1 tk. Baking powder
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, kókuszreszeléket, kardamomport és a sütőport.

    A kókuszreszeléket előre pörkölheted egy serpenyőben, hogy erősebb ízt adjon a tésztának.

    2

    Ezután add hozzá a tejet és a vizet, majd keverd jól össze, hogy egy sima tésztát kapj.

    A tészta állagának sűrűnek kell lennie, de könnyen folyónak is. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet.

    3

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. A tészta egy kis része tesztelhető, ha a tésztát kis mennyiségben hozzáadod az olajhoz, és az azonnal bugyogni kezd, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet.

    Ne hagyd, hogy az olaj túl forró legyen, mert a malpua kívülről megéghet, de belül nyers maradhat.

    4

    Öntsd a tésztát a forró olajba kis adagokban. Süsd 3-4 percig, amíg a malpua mindkét oldala aranybarna és ropogós nem lesz.

    Süss kis adagokat, hogy könnyebben megfordíthasd és egyenletesen süljenek.

    5

    Miután elkészült, vegyük ki a malpuákat az olajból, és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít megőrizni a malpua ropogós textúráját, így nem lesz olajos.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss kókuszreszelékkel és egy kevés cukorral, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    Ha szeretnéd, egy kis mézzel is tálalhatod, hogy még édesebb legyen.