Manakish tálalva

Manakish

A Manakish a Közel-Kelet egyik legismertebb lapos kenyere, amelyet gyakran reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A zaatar fűszerkeverék jellegzetes, fenyős és citromos ízvilága tökéletesen harmonizál a sajttal, különösen az akkawi vagy a feta típusokkal. A manakish tradicionálisan tandoorhoz hasonló kemencében készül, de otthon is könnyen elkészíthető. Friss mentával vagy petrezselyemmel megszórva a legfinomabb.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
20 g Zaatar fűszerkeverék
50 ml Olívaolaj
200 g Libanoni sajt (akkawi vagy feta)
10 g Friss menta vagy petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a tésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima állagú tésztává, majd hagyd kelni 1 órán át meleg helyen.

    A tésztának rugalmasnak és simának kell lennie. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, egy kevés lisztet. A keléshez takard le a tésztát egy konyharuhával.

    2

    Keverd össze a zaatar fűszerkeveréket az olívaolajjal, hogy sűrű pasztát kapj.

    A zaatar fűszerkeverék minősége nagyban befolyásolja a manakish ízét. Használj jó minőségű, friss fűszereket. A pasztának sűrűnek kell lennie, hogy ne folyjon le a tésztáról.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát kerek vagy ovális formára, és egyenletesen kend meg a zaatar-olívaolaj keverékkel.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor könnyen kiszárad a sütőben. A zaatar-olívaolaj keveréket egyenletesen kend el a tésztán, hogy mindenhol egyformán ízes legyen.

    4

    Morzsold rá a libanoni sajtot, vagy oszlasd el vékony szeletekben a tésztán.

    Ha nem kapsz libanoni sajtot, használhatsz feta sajtot vagy halloumi sajtot is. A sajtot egyenletesen oszlasd el a tésztán, hogy mindenhol legyen belőle.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és süsd a manakisht 10-12 percig, amíg a tészta aranybarna lesz, és a sajt megolvad.

    Figyeld a manakisht sütés közben, mert gyorsan megéghet. A sütési idő sütőtől függően változhat.

    6

    Sütés után szórd meg friss mentával vagy petrezselyemmel. Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    A friss menta vagy petrezselyem frissességet kölcsönöz a manakishnek. Tálald melegen, hogy a sajt még olvadós legyen.