Manakish fokhagymĂĄval, joghurttal tĂĄlalva

Manakish fokhagymĂĄval

A Manakish egy hagyomĂĄnyos közel-keleti Ă©tel, amely a fƱszeres hĂșsos, sajtos vagy zöldsĂ©ges töltelĂ©kkel tĂĄlalt tĂ©sztĂĄk egyfajta vĂĄltozata. A fokhagymĂĄs vĂĄltozata kĂŒlönleges izgalmat ad ennek a receptnek, Ă©s tökĂ©letesen illik a közel-keleti konyha Ă­zvilĂĄgĂĄhoz. A joghurt frissessĂ©ge Ă©s krĂ©messĂ©ge csodĂĄlatosan ellensĂșlyozza a fokhagyma Ă­zĂ©t, Ă­gy az Ă©tel minden falatja egy emlĂ©kezetes Ă©lmĂ©nyt kĂ­nĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g KenyĂ©rliszt
⭕ 10 g ÉlesztƑ
⭕ 300 ml Víz
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 tk. Só
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Oregánó
⭕ 1 tk. Pirospaprika

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitĂĄld egy tĂĄlba, Ă©s kĂ©szĂ­ts egy kis mĂ©lyedĂ©st a közepĂ©n. Az Ă©lesztƑt Ă©s a cukrot keverd el a meleg vĂ­zben, Ă©s öntsd a liszthez.

    A vĂ­z ne legyen tĂșl forrĂł, kĂŒlönben az Ă©lesztƑ elpusztulhat. Melegnek, de nem forrĂłnak kell lennie!

    2

    Adj hozzĂĄ sĂłt Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd a tĂ©sztĂĄt simĂĄra. Hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g megkel.

    Ne gyĂșrd tĂșl kemĂ©nyre a tĂ©sztĂĄt, mert akkor nem lesz puha Ă©s könnyƱ!

    3

    AmĂ­g a tĂ©szta kel, a fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s zĂșzd össze.

    A fokhagymĂĄt minĂ©l aprĂłbbra zĂșzd, hogy minĂ©l jobban ĂĄtjĂĄrja az Ă©telt.

    4

    Egy serpenyƑben melegĂ­ts egy kis olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a zĂșzott fokhagymĂĄt alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten.

    A fokhagymĂĄt pirĂ­tsd alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten, hogy ne Ă©gjen meg Ă©s ne legyen keserƱ!

    5

    Add hozzå az oregånót és pirospaprikåt, majd keverd össze. Tedd félre, hogy lehƱljön.

    A pirospaprika és az oregånó tökéletes ízt ad a fokhagymås tölteléknek, próbåld meg a fƱszereket arånyosan hasznålni.

    6

    A tĂ©sztĂĄt oszd fel kis golyĂłkkĂĄ, Ă©s nyĂșjtsd ki Ƒket vĂ©kony körökkĂ©. Kenj rĂĄjuk egy vĂ©kony rĂ©teg fokhagymĂĄs töltelĂ©ket.

    Ne rakj tĂșl sok töltelĂ©ket, mert a sĂŒtĂ©s közben kifolytathatja!

    7

    SĂŒsd a Manakish-t 220°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 10-12 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl, Ă©s a fokhagymĂĄs töltelĂ©k enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik.

    SĂŒsd Ƒket aranybarnĂĄra, de ne hagyd tĂșlsĂŒtni, mert a tĂ©szta megszĂĄradhat.

    8

    Tålald frissen, joghurttal tålalva, hogy gazdagítsd az ízét és frissességet adjon.

    A joghurt segĂ­t enyhĂ­teni a fƱszeres töltelĂ©ket Ă©s friss, krĂ©mes textĂșrĂĄt ad az Ă©telnek.