Manakish paradicsommal, joghurttal tálalva

Manakish paradicsommal

A Manakish egy hagyományos közel-keleti étel, amely a fűszeres húsos, sajtos vagy zöldséges töltelékkel tálalt tészták egyfajta változata. A paradicsomos változata különleges izgalmat ad ennek a receptnek, és tökéletesen illik a közel-keleti konyha ízvilágához. A joghurt frissessége és krémessége csodálatosan ellensúlyozza a paradicsom ízét, így az étel minden falatja egy emlékezetes élményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kenyérliszt
10 g Élesztő
300 ml Víz
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
2 db Friss paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Oregánó
1 tk. Pirospaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy tálba, és készíts egy kis mélyedést a közepén. Az élesztőt és a cukrot keverd el a meleg vízben, és öntsd a liszthez.

    A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat. Melegnek, de nem forrónak kell lennie!

    2

    Adj hozzá sót és olívaolajat, majd gyúrd a tésztát simára. Hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg megkel.

    Ne gyúrd túl keményre a tésztát, mert akkor nem lesz puha és könnyű!

    3

    Amíg a tészta kel, a paradicsomokat mosd meg és vágd apróra. A fokhagymát is hámozd meg és zúzd össze.

    A paradicsomokat érdemes kicsit megsózni, hogy levet engedjenek, és ne legyenek túl vizesek a tésztán.

    4

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát. Add hozzá a felvágott paradicsomot, oregánót, pirospaprikát, és hagyd párolódni 5-7 percig, hogy a paradicsom levet engedjen.

    Ne hagyd, hogy a paradicsom teljesen szétesjen, szeretnénk egy kicsit húsosabb textúrát, hogy jól tapadjon a tésztához.

    5

    Miután a tészta megkelt, oszd fel kis golyókká, és nyújtsd ki őket vékony körökké. Kenj rájuk egy vékony réteg paradicsomos tölteléket.

    Ne rakj túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolytathatja!

    6

    Süsd a Manakish-t 220°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a paradicsomos töltelék enyhén karamellizálódik.

    Süsd őket aranybarnára, de ne hagyd túlsütni, mert a tészta megszáradhat.

    7

    Tálald frissen, joghurttal tálalva, hogy gazdagítsd az ízét és finom frissességet adjon.

    A joghurt segít enyhíteni a fűszeres tölteléket és friss, krémes textúrát ad az ételnek.