Manakish spenóttal, joghurttal tálalva

Manakish spenóttal

A Manakish egy híres közel-keleti étel, amely a fűszeres húsos töltelékkel vagy sajttal töltött tészták egyfajta változata. Az étel származása a Levante-i országokhoz, például Libanonhoz és Szíriához vezethető vissza, ahol hagyományosan reggeliként vagy könnyű étkezésként szolgálták fel. A spenóttal töltött Manakish egy egészséges változat, amely finom, de tápláló, és remekül illik bármilyen étkezéshez. A joghurt frissessége és krémessége kiemeli az étel gazdag ízét, amely minden falattal emlékeztet minket a közel-keleti konyha egyedülálló élvezetére.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kenyérliszt
10 g Élesztő
300 ml Víz
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
200 g Friss spenót
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 tk. Fűszerek (kömény, bors, pirospaprika)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy tálba, és készíts egy kis mélyedést a közepén. Az élesztőt és a cukrot keverd el a meleg vízben, és öntsd a liszthez.

    A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat. Melegnek, de nem forrónak kell lennie!

    2

    Adj hozzá sót és olívaolajat, majd gyúrd a tésztát simára. Hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg megkel.

    Ne gyúrd túl keményre a tésztát, mert akkor nem lesz puha és könnyű!

    3

    Amíg a tészta kel, a spenótot mosd meg, és vágd apróra. A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze.

    Ha a spenót leveleit vastagabbnak találod, érdemes kicsit megpárolni, hogy jobban átjárja a fűszeres íz.

    4

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és add hozzá a fokhagymát. Pirítsd alacsony hőmérsékleten, amíg meg nem puhul.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű lesz.

    5

    Add hozzá az apróra vágott spenótot, és pirítsd meg. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a spenót megpuhuljon és levet engedjen.

    A spenótot ne párold túl, mert elveszíti élénk zöld színét és vitaminjait!

    6

    A tésztát oszd fel kis golyókká, és nyújtsd ki őket vékony körökké. Kenj rájuk egy vékony réteg spenótos tölteléket.

    Ha szeretnéd, egy kis pirospaprikával és borssal fűszerezheted a tölteléket, hogy még ízletesebb legyen.

    7

    Süsd a Manakish-t 220°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a spenótos töltelék enyhén karamellizálódik.

    Süsd őket aranybarnára, de ne hagyd túlsütni, mert a tészta megszáradhat.

    8

    Tálald az ételt frissen, joghurttal tálalva, hogy gazdagítsd az ízét és finom frissességet adjon.

    A joghurt segít enyhíteni a fűszeres tölteléket és friss, krémes textúrát ad az ételnek.