Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbet.
Reszeld le a mandarin héját, majd facsard ki a levét. Szűrd le, hogy eltávolítsd a magokat és a pépet.
A mandarin héja adja a sorbet intenzív aromáját, de csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet. A magok eltávolítása fontos a sima állag érdekében.
A cukorszirupot hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd keverd hozzá a mandarin levet és a reszelt héjat.
A kihűlt szirupot óvatosan keverd a mandarin léhez, hogy megőrizd a gyümölcs friss ízét.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edényben gyorsabban és egyenletesebben fagy meg a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés kulcsfontosságú a sima, krémes állag eléréséhez. Ne hagyd ki, és legyél türelmes!
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel.
Ha a sorbet túl kemény, hagyd kicsit tovább állni, de ne olvadjon meg teljesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.