Mandarin sorbet házi készítésű frissítő desszert

Mandarin sorbet

A mandarin sorbet egy klasszikus mediterrán desszert, amely a citrusos ízvilág szerelmeseinek kedvence. A mandarin édes és savanykás egyensúlya tökéletesen illik a hűsítő sorbet állagához, amelyet az olasz konyha inspirált. Az ókori Rómában mézzel és hóval készítették az első jeges édességeket, míg a modern változat cukorsziruppal és friss mandarinlével készül. Képzeld el, ahogy egy kanál mandarinos sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
175 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Friss mandarinlé
300 ml Víz
150 g Kristálycukor
1 db Mandarin héj
1 csipet
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbet.

    2

    Reszeld le a mandarin héját, majd facsard ki a levét. Szűrd le, hogy eltávolítsd a magokat és a pépet.

    A mandarin héja adja a sorbet intenzív aromáját, de csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet. A magok eltávolítása fontos a sima állag érdekében.

    3

    A cukorszirupot hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd keverd hozzá a mandarin levet és a reszelt héjat.

    A kihűlt szirupot óvatosan keverd a mandarin léhez, hogy megőrizd a gyümölcs friss ízét.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edényben gyorsabban és egyenletesebben fagy meg a sorbet.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés kulcsfontosságú a sima, krémes állag eléréséhez. Ne hagyd ki, és legyél türelmes!

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel.

    Ha a sorbet túl kemény, hagyd kicsit tovább állni, de ne olvadjon meg teljesen.