Mandulalikőrös parfé tálalva

Mandulalikőrös parfé

A mandulalikőrös parfé egy gazdag és ínycsiklandó desszert, amely a mandulalikőr különleges aromáját hozza el a parfé világába. A mandulalikőr, amely a mandula ízét és a finom alkoholt ötvözi, tökéletesen illik egy olyan édességhez, amely nemcsak gazdag, hanem izgalmas és egyedi is. A parfé tökéletes választás azoknak, akik egy különleges, de egyszerű édességet keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
200 ml Tej
50 g Cukor
3 db Tojás sárgája
2 ek. Mandulalikőr
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.

    A tej és tejszín minősége befolyásolja a parfé végeredményét. Használj jó minőségű, magas zsírtartalmú tejszínt a krémesebb állagért.

    2

    A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.

    A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg kivilágosodik és krémes lesz. Ez biztosítja a parfé sima állagát.

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.

    A krém akkor van kész, ha a kanál hátulján megtartja a vonalat, vagyis nem folyik le azonnal. Ha túlmelegíted, a tojás kicsapódhat.

    4

    A mandulalikőrt öntsd a tojásos keverékhez, és alaposan keverd el, hogy az ízek egyesüljenek.

    A mandulalikőr mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz más likőrt is, például amaretto-t vagy konyakot.

    5

    Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.

    A szűrés biztosítja a parfé selymes állagát. A lehűlés fontos, hogy a parfé ne olvadjon meg a hűtőben.

    6

    Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.

    A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd a parfé-t. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből 10-15 perccel, hogy kicsit megpuhuljon.