Mandulás croissant frissen sütve

Mandulás croissant

A mandulás croissant egy ikonikus francia péksütemény, amelyet hagyományosan a már előző nap készült croissantok újrahasznosítására fejlesztettek ki. A mandulás krém és a ropogós szeletelt mandula egyedi textúrát és gazdag ízt ad a süteménynek. A francia pékségek egyik legnépszerűbb különlegessége, amely reggelire, uzsonnára vagy egy csésze kávé mellé tökéletes választás. Ha szereted a klasszikus croissant-t, de kipróbálnád egy különlegesebb változatban, ezt a receptet mindenképpen érdemes elkészítened! Tipp: Ha extra ropogós textúrát szeretnél, sütés előtt egy kevés barnacukrot is szórhatsz a tetejére.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Vajas croissant
100 g Mandulaliszt
50 g Vaj
80 g Porcukor
2 db Tojás
50 g Mandula szeletek
5 ml Vanília kivonat
3 ml Mandula kivonat
1 csipet
30 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a croissantok egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a porcukrot és a csipet sót.

    A mandulalisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók, így a krém simább lesz.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a puha vajat, majd add hozzá a tojásokat, a vanília- és mandula kivonatot, és keverd simára.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A kivonatokat ízlés szerint adagolhatod.

    4

    A vajas-tojásos keverékhez fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, majd keverd addig, amíg egy sima mandulás krémet nem kapsz.

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá, hogy ne csomósodjon a krém.

    5

    A croissantokat hosszában vágd félbe, de ne teljesen, hogy egy zsebszerű formát kapj.

    Vigyázz, hogy ne vágd át teljesen a croissantokat, mert akkor szétesnek.

    6

    Kenj meg minden croissant belsejét a mandulás krémmel, majd nyomd össze őket óvatosan.

    Ne tegyél túl sok krémet, mert kifolyhat sütés közben.

    7

    A croissantok tetejét is kend meg egy vékony réteg mandulás krémmel, majd szórd meg szeletelt mandulával.

    A mandulás krém ne legyen túl vastag, mert sütés közben lefolyhat. A szeletelt mandulát enyhén nyomkodd bele a krémbe, hogy ne potyogjon le.

    8

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 12-15 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.

    Figyeld a croissantokat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

    9

    Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd szórd meg porcukorral, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, mert a meleg croissanton hamar elolvad.