Mandulás gamjatang, gazdag marhahússal és krumplival tálalva

Mandulás gamjatang

A gamjatang egy hagyományos koreai étel, amelyet főleg télen fogyasztanak, mivel a gazdag marhahús és a fűszeres leves tökéletesen felmelegít. A mandulás változat egy új dimenzióval gazdagítja az ételt, amelyet az ősi koreai konyhában a gazdag és tápláló ízek kedvelői különösen szeretnek. Az étel alapja a lassú főzés, amely segít kiemelni a húsok és zöldségek ízét, miközben a mandula finom, diós ízét adja a levesnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Krumpli
500 g Marhahús (marhalábszár)
50 g Mandula
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Koreai chili por
1 l Zöldségalaplé
1 csipet
1 csipet Bors
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd nagyobb darabokra, majd egy nagy fazékban tedd fel főni a zöldségalaplében.

    A marhahús lassú főzése segít abban, hogy a hús omlós és ízletes legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add a húsos leveshez. Főzd őket együtt 30 percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű íze, csak főzd bele a levesbe.

    3

    A krumplit hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra, és add hozzá a leveshez.

    A krumpli gyorsan megpuhul, ezért figyelj arra, hogy ne főzd túl.

    4

    A mandulát egy száraz serpenyőben pirítsd meg, majd őröld meg egy mozsárban vagy aprítógépben.

    A pirított mandula különleges ízt ad a levesnek, ezért fontos, hogy ne hagyd ki.

    5

    A főzés végén add hozzá a mandula őrleményt, a koreai chili port, sót és borsot. Keverd jól össze.

    A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, ha szeretnéd, hogy erősebben fűszeres legyen.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissességet és színt ad a levesnek.