Mandulás kakiage, koreai ropogós étel mandulával és zöldségekkel

Mandulás kakiage

A kakiage egy tradicionális koreai étel, amely a friss zöldségeket és más hozzávalókat sűrű tésztába mártva, forró olajban sülnek ropogósra. A mandulás változat különleges ízt ad ennek az ételnek, amely tökéletes uzsonna vagy főétel lehet egy baráti összejövetelen. A mandula gazdag, diós íze pedig egyedi élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Mandula
1 db Hagyma
1 db Zöld paprika
1 db Sárgarépa
1 db Vörös káposzta
2 db Burgonya
1 db Tojás
1 csipet
500 ml Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát durvára vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a felaprított zöldségekkel.

    A mandulát enyhén piríthatjuk, hogy még intenzívebb ízt adjon.

    2

    A burgonyát és sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, majd a káposztát is hasonló módon szeleteljük.

    A zöldségek minél vékonyabbra vágása biztosítja, hogy egyenletesen ropogósra süljön.

    3

    Egy tálban felverjük a tojást, majd összekeverjük a zöldségekkel és a mandulával.

    A tojás segít, hogy a tészta jól tapadjon a zöldségekre, így egyenletesen süljenek.

    4

    Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a tészta darabokat egyenként helyezzük bele.

    A megfelelő hőmérsékletet úgy ellenőrizhetjük, hogy egy kis darab tésztát dobunk az olajba, és figyeljük, hogy az azonnal serceg-e.

    5

    Süssük a kakiage-t aranybarnára, majd szűrőkanállal emeljük ki az olajból, és helyezzük papírtörlőre.

    Ne tegyünk túl sok kakiage-t egyszerre az olajba, hogy ne csökkentsük a hőmérsékletet, és ne nedvesedjenek meg a zöldségek.