Mandulás keksz tálalva

Mandulás keksz

A mandulás keksz egy klasszikus nassolnivaló, amelyet a ropogós állag és a mandula diós íze tesz különlegessé. Ez a recept tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni családod vagy barátaid számára. Ideális egy csésze kávé vagy tea mellé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Liszt
100 g Mandula (darált)
150 g Vaj
80 g Porcukor
10 g Vaníliás cukor
1 db Tojás
5 g Sütőpor
50 g Mandulaforgács (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy sütőlapot sütőpapírral.

    A sütőt érdemes alsó-felső sütésre állítani a kekszek egyenletes átsüléséhez.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, darált mandulát, porcukrot, vaníliás cukrot és a sütőport.

    A darált mandulát érdemes frissen darálni, így intenzívebb lesz az íze. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    3

    Add hozzá a vajat és a tojást, majd gyúrd össze a tésztát, amíg egynemű nem lesz.

    A vaj legyen hideg, kockázd fel, és gyorsan gyúrd össze a tésztát, hogy ne olvadjon meg. Ha túl ragacsos, tegyél be egy kis időre a hűtőbe.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy mérleget a golyók formázásához, hogy egyenletes méretűek legyenek, így egyszerre sülnek meg.

    5

    Laposítsd el a golyókat enyhén, és szórj rájuk mandulaforgácsot.

    A golyókat villával is ellapíthatod, így szép mintát kapnak. A mandulaforgácsot enyhén nyomkodd bele a tésztába, hogy ne essenek le sütés közben.

    6

    Süsd a kekszeket 12-15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Figyeld a kekszeket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Ha nagyon barnulnak, takard le őket alufóliával.

    7

    Hagyd a kekszeket teljesen kihűlni, mielőtt tálalod.

    A kekszek kihűlés közben szilárdulnak meg, ezért fontos, hogy teljesen kihűljenek, mielőtt megkóstolod vagy tárolod őket.