Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy sütőlapot sütőpapírral.
A sütőt érdemes alsó-felső sütésre állítani a kekszek egyenletes átsüléséhez.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, darált mandulát, porcukrot, vaníliás cukrot és a sütőport.
A darált mandulát érdemes frissen darálni, így intenzívebb lesz az íze. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
Add hozzá a vajat és a tojást, majd gyúrd össze a tésztát, amíg egynemű nem lesz.
A vaj legyen hideg, kockázd fel, és gyorsan gyúrd össze a tésztát, hogy ne olvadjon meg. Ha túl ragacsos, tegyél be egy kis időre a hűtőbe.
Formázz kis golyókat a tésztából, majd helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy mérleget a golyók formázásához, hogy egyenletes méretűek legyenek, így egyszerre sülnek meg.
Laposítsd el a golyókat enyhén, és szórj rájuk mandulaforgácsot.
A golyókat villával is ellapíthatod, így szép mintát kapnak. A mandulaforgácsot enyhén nyomkodd bele a tésztába, hogy ne essenek le sütés közben.
Süsd a kekszeket 12-15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Figyeld a kekszeket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Ha nagyon barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hagyd a kekszeket teljesen kihűlni, mielőtt tálalod.
A kekszek kihűlés közben szilárdulnak meg, ezért fontos, hogy teljesen kihűljenek, mielőtt megkóstolod vagy tárolod őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.