A jázmin rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, majd főzd meg 400 ml vízben, amíg az összes folyadék el nem párolog és a rizs megpuhul.
A víz mennyisége a rizs minőségétől függően változhat. Ha a rizs még kemény, de a víz elfogyott, adj hozzá még egy kevés vizet.
Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a szeletelt mandulát közepes lángon, amíg aranybarnára nem sül. Vigyázz, hogy ne égjen meg!
A mandulát folyamatosan kevergetve pirítsd, mert nagyon gyorsan megég. Ha már illatos és aranybarna, vedd le a tűzről.
Amikor a rizs elkészült, keverd hozzá az olívaolajat, a sót és a feketeborsot, majd jól keverd össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
Használj extra szűz olívaolajat a gazdagabb ízélményért. A só és bors mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Add hozzá a pirított mandulát a rizshez, és óvatosan keverd össze, hogy minden falatban érezhető legyen a ropogós textúra.
A mandula egy részét tarthatod meg a tálaláskor a tetejére szórni, így még mutatósabb lesz.
Szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, majd hagyd pihenni pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például koriandert vagy mentát.
Tálald melegen, köretként vagy önálló fogásként.
A mandulás rizs kiválóan illik húsokhoz, halakhoz vagy zöldséges fogásokhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.