Maracujás scone

Maracujás scone

A scone egy hagyományos brit sütemény, amely az angliai Cornwallból származik. A maracujás változata különleges és frissítő ízvilágot kínál, amely tökéletes reggelire vagy uzsonnára. A maracuja egzotikus íze és a scone tésztájának puhasága remekül kiegészítik egymást. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás bármely alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
10 g Sütőpor
50 g Cukor
1 csipet
100 g Hideg vaj
1 db Tojás
100 ml Tej
2 db Maracuja (passiógyümölcs)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. Vágd félbe a maracujákat, és kanalazd ki a gyümölcs húsát.

    A maracuja húsát előre elkészítheted, így időt spórolhatsz.

    2

    Egy nagy tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot, és a csipet sót.

    A szitálás segít, hogy a liszt könnyebb és levegősebb legyen, ami jót tesz a scone állagának.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd a lisztes keverékhez add, és morzsold el ujjaiddal, amíg a keverék homokos textúrájú lesz.

    A hideg vaj fontos, hogy a scone ne legyen túl tömör. Dolgozz gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg.

    4

    Add hozzá a maracuja gyümölcs húsát a tésztához, és keverd el alaposan.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll.

    5

    Egy külön tálban verj fel egy tojást, majd öntsd hozzá a tejet. A tojásos keveréket fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg tésztát kapsz.

    A tojást és a tejet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl nedves.

    6

    Formázz a tésztából egy korongot, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét egy kicsit simítsd le, és egy éles késsel vágj bele kereszt alakú bemetszéseket.

    A bemetszések segítik a scone egyenletes sülését és szép megjelenést biztosítanak.

    7

    180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a scone-k szépen meg nem barnulnak.

    Figyeld a scone-okat sütés közben, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a scone-okat hűlni, majd tálald őket a kívánt formában.

    A scone-okat frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó dobozban tárolva másnap is fogyaszthatók.