A tőkehalat vágd kisebb darabokra, és tedd félre. A krumplit hámozd meg és vágd kockákra, a paradicsomot kockázd fel, a kaliforniai paprikát szeleteld fel.
A hal darabolása előtt ügyelj arra, hogy friss és kemény húsú halat válassz, hogy ne essen szét a főzés során.
Egy nagy fazékban melegíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma pirítása után figyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.
Add hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot, majd pirítsd őket 5-7 percig.
A paprikát és paradicsomot érdemes alacsony lángon pirítani, hogy a zöldségek levet engedjenek és ízesebb legyen a leves.
Tedd hozzá a felkockázott krumplit és a zöldség alaplevet. Főzd a keveréket 15-20 percig, amíg a krumpli megpuhul.
A zöldségekkel való főzés előtt a krumplit először vízben is megfőzheted, így gyorsabban elkészül.
Amikor a krumpli már majdnem teljesen megpuhult, öntsd hozzá a fehérbort és tedd bele a haldarabokat. Főzd még 10 percig, amíg a hal átsül.
A fehérbor frissességet ad a levesnek, de ügyelj arra, hogy ne túl sokáig főzd, mert az alkohol íze elvehet a leves frissességéből.
Tálalás előtt ízesítsd sóval és borssal, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A friss petrezselyem segít kiemelni a hal ízét és frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.