Marmitako con cebolla, spanyol hal leves krumplival és zöldségekkel

Marmitako con cebolla

A marmitako egy hagyományos spanyol étel, amelyet a Baszkföldről származik. Az ételt eredetileg a halászok készítették, mivel egyszerű, tápláló és könnyen elérhető alapanyagokból készült. Az étel gazdag, mégis könnyed, és tökéletesen ötvözi a friss zöldségek és a hal ízét. Képzeld el, ahogy a krumpli, zöldségek és friss hal összeérnek, miközben a leves íze gazdagodik a főzés során.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tőkehal (vagy más fehér húsú hal)
1 db Vöröshagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
3 db Krumpli
3 ek. Olívaolaj
1 l Zöldség alaplé
100 ml Fehérbor
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tőkehalat vágd kisebb darabokra, és tedd félre. A krumplit hámozd meg és vágd kockákra, a paradicsomot kockázd fel, a kaliforniai paprikát szeleteld fel.

    A hal darabolása előtt ügyelj arra, hogy friss és kemény húsú halat válassz, hogy ne essen szét a főzés során.

    2

    Egy nagy fazékban melegíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma pirítása után figyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot, majd pirítsd őket 5-7 percig.

    A paprikát és paradicsomot érdemes alacsony lángon pirítani, hogy a zöldségek levet engedjenek és ízesebb legyen a leves.

    4

    Tedd hozzá a felkockázott krumplit és a zöldség alaplevet. Főzd a keveréket 15-20 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A zöldségekkel való főzés előtt a krumplit először vízben is megfőzheted, így gyorsabban elkészül.

    5

    Amikor a krumpli már majdnem teljesen megpuhult, öntsd hozzá a fehérbort és tedd bele a haldarabokat. Főzd még 10 percig, amíg a hal átsül.

    A fehérbor frissességet ad a levesnek, de ügyelj arra, hogy ne túl sokáig főzd, mert az alkohol íze elvehet a leves frissességéből.

    6

    Tálalás előtt ízesítsd sóval és borssal, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem segít kiemelni a hal ízét és frissességet ad az ételnek.