Martabak manis duriánnal, friss és édes ázsiai desszert

Martabak manis duriánnal

A Martabak manis egy hagyományos indonéz étel, amelyet gyakran reggelire vagy desszertként fogyasztanak. A klasszikus változatot különböző töltelékekkel készítik, de a duriánnal készült verzió különleges és intenzív ízvilágot ad. A durian, az ázsiai \'királyi gyümölcse\', amely rendkívül aromás, és különleges ízt ad az ételnek. A Martabak manis duriánnal tökéletes választás azok számára, akik szeretnék kipróbálni az autentikus ázsiai édességeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 ek. Cukor
1 tk. Szódabikarbóna
1 cs. Félszáraz élesztő
120 ml Meleg víz
1 db Tojás
1 csipet
150 g Durian
3 ek. Sűrített tej
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, és a száraz élesztőt egy tálban.

    A lisztet átszitálva add hozzá a többi hozzávalóhoz, hogy elkerüld a csomókat.

    2

    A meleg vízbe tedd a tojást és a csipet sót, majd keverd jól össze. Add hozzá a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze a tésztát.

    A tésztát akkor kell pihentetni, amikor az már rugalmas és sima, így könnyen nyújtható lesz.

    3

    Csomagold be a tésztát fóliába, és hagyd pihenni egy órán keresztül, hogy megkeljen.

    A pihentetés során a tészta megduplázza a térfogatát, így könnyebben formázható.

    4

    Közben készítsd elő a duriant: húzd le a héját, és vágd apró darabokra. Ha sűrített tejet is használsz, keverd össze a duriannal.

    A durian intenzív illatú gyümölcs, de rendkívül gazdag ízű, így a martabak különleges lesz tőle.

    5

    Melegíts egy serpenyőt olajjal, majd oszd el a tésztát a serpenyő alján, hogy egyenletesen eloszlassuk. Főzd 5-7 percig, amíg az alja szép aranybarna lesz.

    A tészta felszínén apró buborékoknak kell kialakulniuk, jelezve, hogy jól emelkedik.

    6

    Fordítsd meg a tésztát, és süsd a másik oldalát is. Ha kész, kend rá a durianos keveréket, és hagyd, hogy még pár percig melegedjen, hogy a töltelék összeérjen a tésztával.

    Ne hagyd túl sokáig a tésztát a tűzön, mert könnyen megéghet. A durianos tölteléknek elég, ha csak átmelegszik.

    7

    Tálald frissen, és ízesítsd még egy kevés sűrített tejjel, ha szükséges.

    A sűrített tej extra édes ízt ad a martabaknak, ami jól kiegészíti a durian ízét.