A paradicsomokat vágd fel apró kockákra. A paprikákat is vágd fel kisebb darabokra, és távolítsd el a magokat.
A paradicsom héját le is hámozhatod, ha finomabb szószt szeretnél. Ehhez a paradicsomokat forró vízbe mártsd 1-2 percre, majd húzd le a héjukat.
A fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy serpenyőben hevítsük az olívaolajat. Amikor az olaj felmelegedett, adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig.
A fokhagyma ne piruljon meg túlságosan, hogy ne keseredjen meg!
Ezután add hozzá a felaprított paprikát, és pirítsd tovább 3-4 percig, amíg a paprika enyhén megpuhul.
A paprika pörkölése kiemeli az ízét, így ne hagyd ki ezt a lépést!
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, köményt, paprikát és sót. Keverd össze, majd főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
Ha túl sűrű lenne a szósz, egy kevés vizet is hozzáadhatsz, hogy könnyebben keverhető legyen.
Miután a szósz elkészült, add hozzá a friss citromlét, és keverd el.
A citromlé segít frissíteni az ételt és egyensúlyt ad a fűszeres ízeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.