Matbucha citromlével, ínycsiklandó paradicsomszósz tálalva.

Matbucha citromlével

A matbucha egy hagyományos izraeli étel, amely a közel-keleti konyha szerves része. Eredetileg a marokkói zsidó közösség egyik alapétele volt, és azóta elterjedt a világ különböző részein. A matbucha alapja a paradicsom, paprika és fűszerek, amelyet citromlével gazdagítunk, hogy egy friss, pikáns ízű szószt kapjunk. Képzeld el, ahogy a citrom friss illata betölti a konyhát, miközben a szósz elkészül!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Paradicsom
2 db Piros paprika
4 db Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Paprikapehely
0.5 tk.
2 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat vágd fel apró kockákra. A paprikákat is vágd fel kisebb darabokra, és távolítsd el a magokat.

    A paradicsom héját le is hámozhatod, ha finomabb szószt szeretnél. Ehhez a paradicsomokat forró vízbe mártsd 1-2 percre, majd húzd le a héjukat.

    2

    A fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy serpenyőben hevítsük az olívaolajat. Amikor az olaj felmelegedett, adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig.

    A fokhagyma ne piruljon meg túlságosan, hogy ne keseredjen meg!

    3

    Ezután add hozzá a felaprított paprikát, és pirítsd tovább 3-4 percig, amíg a paprika enyhén megpuhul.

    A paprika pörkölése kiemeli az ízét, így ne hagyd ki ezt a lépést!

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, köményt, paprikát és sót. Keverd össze, majd főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a szósz sűrűsödni kezd.

    Ha túl sűrű lenne a szósz, egy kevés vizet is hozzáadhatsz, hogy könnyebben keverhető legyen.

    5

    Miután a szósz elkészült, add hozzá a friss citromlét, és keverd el.

    A citromlé segít frissíteni az ételt és egyensúlyt ad a fűszeres ízeknek.