Matbucha friss menta és olívabogyóval tálalva

Matbucha olívabogyóval és mentával

A Matbucha egy hagyományos marokkói étel, amelyet általában a mediterrán térségben készítenek. A paradicsom, paprika és fűszerek gazdag ízvilága teszi különlegessé, míg a menta és az olívabogyó frissessége ad neki egy modern csavart. A matbucha a közel-keleti és észak-afrikai konyhák egyik jellegzetes ételévé vált, és tökéletes választás egy könnyű, ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Paradicsom
2 db Piros paprika
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
100 g Konzerv olívabogyó
5 levél Friss menta
1 tk.
1 tk. Bors
1 csipet Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat és a piros paprikákat mosd meg, majd vágd apróra. A hagymát és fokhagymát is pucold meg, és aprítsd fel.

    A paradicsomokat könnyen megpucolhatod, ha forró vízbe mártod őket 10-15 másodpercre, majd hideg vízbe öntöd őket. A héja könnyen lehúzható lesz.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, majd pirítsd meg őket üvegesre.

    A hagyma ne piruljon meg túlzottan, mert akkor keserűvé válhat. Csak üvegesedjen, hogy megmaradjon az íze.

    3

    A serpenyőbe tedd hozzá a felkockázott paradicsomokat és paprikákat. Keverd össze alaposan, és főzd 10-15 percig, amíg a paradicsom leve el nem párolog.

    A paradicsom és paprika szaftos állaga segít megadni az étel jellegzetes ízét. Ha túl sűrű lesz, egy kevés vizet is adhatsz hozzá.

    4

    Add hozzá a sót, borsot és a cukrot, majd alaposan keverd el. A cukor segít kiegyensúlyozni a paradicsom savanykás ízét.

    A cukor mennyisége függhet a paradicsom savasságától. Ízlés szerint állíthatod.

    5

    Végül add hozzá az olívabogyót, és keverd bele az ételbe. A friss mentát tépd apró darabokra, és szórd a tetejére, hogy friss ízt adjon a fogásnak.

    A menta frissessége kiemeli az étel ízét, de ha nem szereted a mentát, kihagyhatod, vagy helyettesítheted friss korianderrel.

    6

    Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten, egy szelet friss kenyérrel vagy pita mellett.

    A matbuchát érdemes hidegen is fogyasztani, mert az ízek összeérnek és még ínycsiklandóbbá válnak.