Először is készítsd elő az összes hozzávalót. A tejszínt és a tejet öntsd egy közepes lábasba, és melegítsd közepes lángon, de ne forrald fel. A tejszín ne kezdjen habozni, csak langyosodjon fel.
Fontos, hogy ne forraljuk fel a tejszínt, mert akkor a parfé nem lesz sima és krémes.
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejszínt és tejet, majd folyamatos keverés mellett öntsd a keveréket vissza a lábasba.
A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg a színe világosabb nem lesz és a keverék habos nem lesz. Ez segít elkerülni, hogy a tojás rántotta állagú legyen a parféban.
Folyamatos keverés mellett főzd 5-7 percig alacsony lángon, amíg a keverék egy kicsit besűrűsödik, de még nem kezd el forrni. Ezután vedd le a tűzről.
Fontos a folyamatos keverés, mert különben a tojás kicsapódhat. A keverék akkor jó, ha a kanál hátán megtart egy vékony réteget.
A matcha port egy kis tálban keverd el 2 evőkanál forró vízzel, hogy sima, csomómentes masszát kapj. Ezt a masszát öntsd hozzá a tojásos keverékhez, és alaposan keverd el.
A matcha por könnyen csomósodhat, ezért fontos, hogy alaposan elkeverd a vízzel, mielőtt a tojásos keverékhez adod.
Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékletre.
A szűrés segít, hogy a parfé sima és krémes legyen.
Amikor a keverék már kihűlt, tedd a hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.
A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd a parfé-t, hogy teljesen megszilárduljon.
Tálalás előtt vegyél elő néhány friss menta levelet, és díszítsd velük a parfait-t. Ez egy frissítő ízvilágot ad az ételnek.
A parfé-t tálalhatod poharakban vagy tálkákban. Díszítheted gyümölcsökkel, csokoládéval vagy tejszínhabbal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.