Tedd a rizst egy nagyobb lábasba, és öntsd rá a tejet. Tedd közepes lángra, és kevergesd folyamatosan, hogy a rizs ne égjen le.
Használj magasabb falú edényt, hogy elkerüld a kifröccsenést!
Adj hozzá egy csipet sót, majd a vaníliás cukrot és a sima cukrot. Folytasd a kevergetést, amíg a rizs megpuhul és a tej szinte teljesen el nem tűnik.
Ha a tej hamar elfogy, és a rizs még nem puhult meg, adj hozzá egy kis extra tejet vagy vizet.
Amikor a rizs már puhára főtt, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit pihenni. Keverd bele a mazsolát.
A mazsolát akár előre beáztathatod vízbe, hogy még puhább legyen.
Tálald a rizspudingot, és szórj a tetejére egy kis cukrot a díszítéshez.
A cukor nem csak ízesít, hanem szép fényes réteget ad a puding tetejére is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.