Mazsolás rizspuding tálalva, friss mentával és édes cukorral

Mazsolás moa

A mazsolás moa egy klasszikus magyar desszert, mely a tej és a rizs harmóniáját ötvözi, mazsolával és egy kis cukorral díszítve. A rizspuding hagyománya a közép-európai konyhákban mély gyökerekkel bír, és a mazsola különleges ízt ad a desszertnek. Ez a finom, édes étel nemcsak a téli hónapokban, hanem bármikor tökéletes választás, ha valami gyors és finom édességre vágysz. A rizspuding készítése rendkívül egyszerű, és szinte bármilyen otthon fellelhető alapanyaggal elkészíthető. A mazsola különleges aromája és a tej édessége közösen teszi a moa-t egy igazi klasszikussá.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
500 ml Tej
40 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
100 g Mazsola
1 csipet
1 ek. Cukor a tálaláshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a rizst egy nagyobb lábasba, és öntsd rá a tejet. Tedd közepes lángra, és kevergesd folyamatosan, hogy a rizs ne égjen le.

    Használj magasabb falú edényt, hogy elkerüld a kifröccsenést!

    2

    Adj hozzá egy csipet sót, majd a vaníliás cukrot és a sima cukrot. Folytasd a kevergetést, amíg a rizs megpuhul és a tej szinte teljesen el nem tűnik.

    Ha a tej hamar elfogy, és a rizs még nem puhult meg, adj hozzá egy kis extra tejet vagy vizet.

    3

    Amikor a rizs már puhára főtt, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit pihenni. Keverd bele a mazsolát.

    A mazsolát akár előre beáztathatod vízbe, hogy még puhább legyen.

    4

    Tálald a rizspudingot, és szórj a tetejére egy kis cukrot a díszítéshez.

    A cukor nem csak ízesít, hanem szép fényes réteget ad a puding tetejére is.