A sziruphoz keverd össze a mézet, cukrot, narancslevet, vizet és citromlevet, majd forrald fel. Ezután főzd alacsony lángon 5 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A narancslé intenzív ízt ad a szirupnak – használj frissen facsart levet a legjobb eredményért.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna azonnal habzani kezd a narancslével – ez segít a tészta lazításában.
Add hozzá a grízt és a lisztet, majd keverd össze kézzel, amíg a tészta puha, enyhén olajos állagú nem lesz. Ne gyúrd túl!
A túlkeverés tömör tésztát eredményezhet – csak éppen álljon össze.
Formázz diónyi ovális sütiket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütik tetejét bevághatod villával, így jobban beszívják majd a szirupot.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25–30 percig, míg aranybarnára sülnek.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját az első 20 percben – különben összeeshetnek!
A frissen sült, forró sütiket mártsd bele a hideg mézes-narancsos szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket tálra hűlni.
Két villa segítségével könnyedén átforgathatod őket a szirupban, így minden oldaluk beszívja a folyadékot.
Tálalás előtt megszórhatod kevés reszelt narancshéjjal vagy fahéjjal.
A frissen reszelt héj extra aromát és ünnepi megjelenést kölcsönöz a sütinek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.