Menemen zöldségekkel, frissen tálalva petrezselyemmel

Menemen zöldségekkel

A menemén egy hagyományos török reggeli étel, amelyet tojással, zöldségekkel és gyakran paprikával készítenek. Az étel egyszerűsége és tápláló jellege miatt rendkívül népszerű a török háztartásokban. A menemen zöldségekkel egy változata, amely tele van friss paprikával, paradicsommal és fűszeres tojásokkal. A török reggelik gyakran tartalmaznak ilyen könnyű, de ínycsiklandó ételeket, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, és biztosítják a nap megfelelő indítását.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
1 db Piros paprika
1 db Sárga paprika
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikákat és a paradicsomot mosd meg, majd vágd fel kis kockákra. A hagymát és a fokhagymát is hámozd meg, és apróra vágd.

    A zöldségeket próbáld egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre.

    A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne keseredjenek meg.

    3

    Add hozzá a felkockázott paprikákat, és pirítsd őket 5 percig, amíg megpuhulnak.

    A paprikákat közepes lángon pirítsd, hogy a belsejük ne égjen meg.

    4

    A paradicsomokat add hozzá a zöldségekhez, és főzd őket 5-10 percig, amíg a paradicsomok szét nem esnek és egy sűrű szósz képződik.

    A paradicsomok könnyen szétfőnek, így figyelj, hogy ne főzd túl őket, mert túl folyós lesz a menemen.

    5

    Törd fel a tojásokat, és add hozzá a zöldségekhez. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd keverd össze a tojásokat a zöldségekkel.

    A tojásokat ne keverd túl sokáig, hogy ne legyen túl tojásos az étel. Keverd el gyorsan, hogy a tojások éppen megfőjenek.

    6

    Főzd még 5 percig, amíg a tojások megfőnek és összeérnek a zöldségekkel. Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és jól kiegészíti a menemen ízét.