Mentás citrom sorbet házi készítésű frissítő desszert

Mentás citrom sorbet

A mentás citrom sorbet egy klasszikus nyári desszert, amely a citrom természetes savanykás frissességét és a menta hűsítő aromáját ötvözi. A citromot már az ókorban is nagy becsben tartották frissítő tulajdonságai miatt, míg a menta hosszú ideje népszerű a gyógyászatban és a konyhában egyaránt. Az első sorbeteket az ókori Rómában fogyasztották, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban a citrom élénk aromája és a menta frissessége tökéletes harmóniát alkot, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál mentás citrom sorbet elolvad a szádban, hűsítve és felfrissítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Friss citromlé
300 ml Víz
150 g Kristálycukor
10 db Friss mentalevél
1 tk. Citromhéj (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    A citromhéjat óvatosan reszeld, a fehér rész keserű ízt adhat a sorbetnek.

    2

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a friss citromlevet és az apróra vágott mentaleveleket.

    A mentát ne aprítsd túl finomra, mert elveszítheti az aromáját. A szirupot feltétlenül hűtsd le, mielőtt a citromlevet hozzáadnád.

    3

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény segít abban, hogy a sorbet egyenletesen fagyjon meg.

    4

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a folyamat segít megelőzni a nagy jégkristályok kialakulását, így a sorbet krémesebb lesz.

    5

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és egy szelet citrommal.

    Ha a sorbet túl kemény, hagyd kicsit tovább szobahőmérsékleten, de figyelj, hogy ne olvadjon meg teljesen.