Az édesburgonyát hámozd meg és kockázd fel. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel. A mentát finomra vágd. Tipp: a friss menta leveleit csak tálalás előtt add hozzá, hogy megmaradjon az aromája.
Az édesburgonya hámozása után érdemes azonnal felkockázni, mert gyorsan elszíneződik.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold üvegesre a hagymát közepes lángon 3-4 perc alatt. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még 1 percig.
Ügyelj, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert keserű ízt ad a levesnek.
Add hozzá az édesburgonyát, és kevergetve pirítsd 5 percig, hogy enyhén karamellizálódjon, így intenzívebb lesz az íze.
Időnként keverd meg az édesburgonyát, hogy egyenletesen karamellizálódjon.
Öntsd fel a zöldségalaplével, forrald fel, majd főzd 20-25 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.
Ha nincs zöldségalaplé, használhatsz húslevest is, de ebben az esetben a leves nem lesz vegetáriánus.
Botmixerrel pürésítsd simára a levest. Keverd bele a tejszínt, citromlevet, majd ízesítsd sóval és borssal. Főzd még 2-3 percig.
A citromlé helyett használhatsz lime-ot is, ha karakteresebb ízt szeretnél.
Tálalás előtt szórd meg a tetejét friss, finomra vágott mentával. A menta friss íze tökéletesen ellensúlyozza az édesburgonya édességét.
Ha nincs friss menta, használhatsz szárítottat is, de a friss menta íze sokkal intenzívebb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.