Mentás kókusz fagylalt tálalva

Mentás kókusz fagylalt

A fagylalt az egyik legősibb hűsítő desszert, amelynek gyökerei az ókori Kínába nyúlnak vissza. A kókusztej és menta párosítása egy modern csavar ezen a klasszikus édességen, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetünk. A kókusz krémessége és a menta frissessége tökéletes kombinációt alkot, így ez a fagylalt ideális választás a forró nyári napokra. Próbáld ki ezt a házi receptet, és élvezd az egészséges, adalékanyag-mentes fagylalt ízét!

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
200 ml Tejszín
80 g Méz
20 g Friss menta levelek
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss menta leveleket alaposan mosd meg, majd szárítsd meg papírtörlővel.

    Fontos, hogy a menta levelek teljesen szárazak legyenek, mielőtt a tejhez adod őket, különben vizes lehet a fagylalt.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a kókusztejet és a tejszínt közepes lángon, de ne hagyd felforrni.

    A forralás megváltoztathatja a kókusztej állagát és ízét, ezért figyelj oda.

    3

    Add hozzá a menta leveleket és a vaníliakivonatot, majd keverd el. Hagyd, hogy a menta ízei kioldódjanak, körülbelül 15 percig.

    Minél tovább áztatod a mentát, annál intenzívebb lesz az íze. Kóstold meg néha, hogy ne legyen túl erős.

    4

    Vedd le a lábost a tűzről, és szűrd le a mentát, hogy csak az ízesített folyadék maradjon.

    A szűrés eltávolítja a menta leveleket, így a fagylalt sima és krémes lesz.

    5

    Keverd hozzá a mézet és a csipet sót, majd hagyd teljesen kihűlni a keveréket.

    A méz helyettesítheti a cukrot, és különleges ízt ad a fagylaltnak. A só kiemeli az édes ízeket.

    6

    Öntsd a fagylaltkeveréket egy zárható edénybe, és helyezd a fagyasztóba. Keverd át félóránként, hogy krémesebb legyen.

    Az átkeverés segít megakadályozni a jégkristályok kialakulását, és krémesebb állagot eredményez.

    7

    Legalább 4-5 óra elteltével a fagylalt elérheti a megfelelő állagot. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni.

    Ha a fagylalt túl kemény, hagyd kicsit tovább szobahőmérsékleten, hogy könnyebben lehessen kanalazni.