A zöldborsót mosd meg alaposan, ha fagyasztott, akkor olvaszd ki szobahőmérsékleten.
Ha nincs időd kiolvasztani a fagyasztott borsót, közvetlenül a levesbe is teheted, de ebben az esetben hosszabb lehet a főzési idő.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, hogy a leves krémességét ne zavarják a nagyobb darabok.
Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és párold meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üveges nem lesz.
Vigyázz, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert az befolyásolhatja a leves színét és ízét.
Add hozzá a zöldborsót, majd pirítsd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
A borsó pirítása kiemeli az édes ízét.
Öntsd fel az alaplével, és főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a borsó megpuhul.
Ha nincs alaplé, használhatsz vizet is, de ebben az esetben adj hozzá egy leveskockát vagy zöldséglevesport.
Adj hozzá sót, borsot és szerecsendiót, majd főzd további 5 percig.
A szerecsendió remekül illik a zöldborsóhoz, de ne vidd túlzásba, mert intenzív íze van.
Egy botmixer segítségével pürésítsd a levest, amíg teljesen sima állagú nem lesz.
Óvatosan pürésítsd a forró levest, hogy ne fröccsenjen ki. Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd jól össze, és forrald még 2-3 percig alacsony lángon.
A tejszín helyett használhatsz kókusztejet is, ha vegán verziót szeretnél.
A friss mentaleveleket aprítsd fel, majd a tálalás előtt keverd a levesbe.
A menta íze frissességet kölcsönöz a levesnek, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
Tálald melegen, friss mentalevelekkel és pirított kenyérkockákkal díszítve.
A kenyérkockákat fokhagymás vajban is megpiríthatod, hogy még ízletesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.