Frissen készült Methi Bhaji, ropogós fenyérfű golyókkal

Methi Bhaji

A Methi Bhaji egy tradicionális indiai étel, amelyet az utcai étkezéseken szolgálnak fel. Az étel alapja a methi (fenyérfű), amelyet fűszeres, ropogós golyókká formálnak, és különféle fűszerekkel ízesítenek. A Methi Bhaji rendkívül népszerű az indiai konyhában, különösen reggelire vagy uzsonnára. A fűszeres fenyérfű golyókat chutney-val vagy különféle szószokkal tálalják.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Methi (fenyérfű)
50 g Rice flour (rizsliszt)
100 g Búzaliszt
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Garam masala
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A methi leveleket mosd meg alaposan, és aprítsd fel.

    A fenyérfű leveleit alaposan meg kell mosni, mivel porosak lehetnek.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.

    A fokhagymát pirítás közben figyeld, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    A felaprított methi leveleket add a pirított hagymához, és süsd 2-3 percig, hogy megpuhuljon.

    A methi levelek gyorsan megpuhulnak, ezért ne süsd túl.

    4

    A búzalisztet és rizslisztet keverd össze, majd a fűszerekkel (kömény, garam masala, só) ízesítsd.

    A lisztkeverékhez annyi vizet adj, hogy tésztát formálhass belőle.

    5

    Formálj kis golyókat a tésztából, majd süsd őket aranybarnára forró olajban.

    Ügyelj arra, hogy az olaj elég forró legyen, hogy a golyók kívül ropogósak legyenek.

    6

    Miután elkészültek, szedd ki a Methi Bhaji-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a bhaji-t, és megőrzi a ropogós textúrát.